Dolors Feliu es queda sense la seva llista cívica

A l’hora de la veritat, només 7.599 socis dels suposadament 50.000 que té l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van exercir el seu dret a vot en la decisió més transcendental que tenia plantejada aquesta entitat en la seva història: concórrer o no a les pròximes eleccions al Parlament amb l’impuls d’una llista cívica. Aquesta proposta, avalada per l’actual presidenta, Dolors Feliu, ha estat finalment derrotada per un estret marge de només 98 vots, però això significa una contundent desautorització a la cúpula de l’ANC, que s’havia implicat molt a fons en la defensa de la llista cívica.

La derrota de Dolors Feliu ben segur que tindrà repercussions en el futur immediat d’aquesta entitat independentista, que ha de celebrar eleccions per renovar els seus òrgans de direcció el mes de maig vinent. La fractura provocada pel projecte de la llista cívica ha deixat moltes ferides obertes que seran difícils de cicatritzar. En aquest context de crisi de l’organització, el cantautor Lluís Llach –que, recentment, va abandonar el Consell de la República que presideix Carles Puigdemont– ha anunciat que pensa presentar-se a les eleccions al secretariat de l’ANC i que no descarta optar a la presidència de l’entitat.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari