A quins ‘vells amics’ té ara en contra Jordi Graupera?

Jordi Graupera, amb membres de la seva candidatura a l'alcaldia de Bar
Jordi Graupera, amb membres de la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona

La reaparició política de Jordi Graupera, fent tàndem amb Clara Ponsatí per impulsar la iniciativa política Alhora quatre anys després d’haver liderat una candidatura independentista a l’Ajuntament de Barcelona (Primàries), ha generat alguns comentaris força negatius d’alguns vells amics i aliats amb els quals semblava, si més no anys enrere, que compartia visió independentista.

El columnista Enric Vila, per exemple, ha dit d’ell que “té la cobertura de tots els digitals de Junts (si cal amb pressions i censura)” i ha afegit que “Ponsatí no tornaria a sortir d’eurodiputada ni que es portés bé amb Puigdemont”. Vila ha escrit això a X com a reacció al fet que Graupera acusés Pol Bragulat, una altra figura de Primàries, d’amagar-se en “la retòrica de l’abstenció” i mentir “sobre espònsors i solucions personals per justificar-te la mandra i la covardia”. Bragulat li havia preguntat, en resposta a una crítica de Graupera al fet que Junts i ERC investissin Pedro Sánchez, “com es diu allò de la sartén al cazo en català”.

Diana Coromines, extreballadora de la delegació de la Generalitat a Dinamarca durant la presidència de Carles Puigdemont que també es va ser candidata de Primàries a Barcelona, ha publicat un dur article sobre Graupera a Racó Català, que comença evocant la primera impressió personal del seu germà sobre ell.

“El meu germà, que és fred i pragmàtic però creu en les coses grans, em va dir la tardor del 2018: «No ho veus, que amb aquest pelacanyes no fareu res?». Jo vaig riure i li vaig dir que s’equivocava”, ha recordat en un text on acaba assenyalant que “el seu discurs es pot obrir en canal, de dalt a baix, i no en queda res amb cara i ulls: tot són contradiccions i reculades”.

“Graupera diu ara que hem de tornar a la política de tota la vida. És justament el que combatíem fa cinc anys”, assenyala comparant Primàries amb Alhora. En el mateix escrit, recorda com un indici del fet que Graupera no es creia el seu discurs sobre “no defugir el conflicte amb Espanya” que, segons ella, es posés nerviós i lamentés un tuit de Maria Vila, també membre destacada de la seva llista, contra el fet que Jordi Basté entrevistés en castellà Cayetana Álvarez de Toledo, ja que el locutor estrella de RAC1 s’havia emprenyat amb aquesta reacció de Vila.

Per la seva part, l’expresidenta de l’ANC Elisenda Paluzie ha retret a Graupera que “per defensar el teu projecte, no et cal atacar a l’ANC amb falsedats”, perquè, segons ella, havia insinuat que durant la seva presidència l’ANC havia estat dependent dels partits, una crítica que Graupera ha negat haver fet.

En una línia en certa manera similar a la de Coromines, Paluzie ha indicat, en aquest cas comparant Alhora amb la llista cívica de l’ANC, que la “veritable diferència entre els dos projectes era que vosaltres voleu fer un partit clàssic amb jerarquies clares, i l’agrupació d’electors insinuava un projecte més assembleari, instrumental i sense vocació de governar l’autonomia”.

Es dona la circumstància que l’ANC, amb Paluzie al capdavant, va donar suport en el seu moment a la iniciativa de Primàries promoguda per Graupera.

(Visited 385 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari