Nou gabinet de crisi a la Generalitat per la situació de les presons

La vicepresidenta Vilagrà i els consellers Ubasart i Elena es reuneixen per coordinar actuacions

Gabinet de crisi de la Generalitat reunit aquest dilluns per abordar la situació de les presons - Foto: ACN, Norma Vidal

El govern de la Generalitat s’ha reunit en un gabinet de crisi aquest dilluns a la tarda per gestionar la situació dels centres penitenciaris i coordinar les pròximes actuacions després d’una nova jornada de protesta a les presons per l’assassinat d’una cuinera en mans d’un reclús la setmana passada a Mas d’Enric.

La trobada l’han encapçalat la vicepresidenta, Laura Vilagrà, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, acompanyats dels equips respectius i del viceconseller de Comunicació, Sergi Sabrià, i la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, entre altres, recull l’ACN.

El gabinet s’ha reunit durant tot el cap de setmana i ara ho fa davant la negativa dels representants dels treballadors a seure a la taula a dialogar amb l’executiu. Paral·lelament, s’ha constituït el CECOR per controlar la situació.

Aquest dilluns al matí, els treballadors penitenciaris han tornat a bloquejar els accessos a les presons de Lledoners, Ponent, Puig de les Basses, Brians 1 i 2 i Mas d’Enric. Pel que fa a les presons de Quatre Camins i Joves, en canvi, els Mossos ho han evitat i han obligat a deixar un carril obert. Els reclusos s’han quedat tancats a les cel·les, excepte els de Brians 2, que sí que han pogut sortir. Tot i això, no han pogut desenvolupar l’activitat ordinària amb normalitat.

Els sindicats reclamen la dimissió de la consellera Ubasart i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, però Ubasart ho ha descartat afirmant que la crisi requereix “tot l’equip a ple rendiment”. A més, el Departament de Justícia ha advertit de possibles sancions als funcionaris de presons que no vagin a treballar aquests dies de protestes, ja que no hi ha una vaga convocada.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari