Pot ser que la sèrie més cara de TV3, ‘Jo mai mai’, hagi perdut un 30% d’espectadors entre el primer i l’últim capítol?

Pot ser i és. De fet, va perdre més d’un 30%. El percentatge exacte de la pèrdua d’audiència de Jo mai mai entre la primera emissió, el 22 de gener, i la vuitena i última, el 11 de març, va ser del 31,3%. És a dir que quasi un de cada tres espectadors que van començar mirant la sèrie ja no ho van fer en el capítol final. El primer va ser vist per 319.000 persones mentre que el darrer només va retenir 219.000. I encara sort que la curiositat per saber com acabava va repescar alguns espectadors que l’havien abandonat. La penúltima emissió havia tingut només 181.000 seguidors.

Jo mai mai ha estat una aposta arriscada i fracassada per part de la direcció de 3cat. Es va encarregar la sèrie a Abacus, empresa dirigida per Oriol Soler, que mai no havia produït una sèrie televisiva. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) li va pagar 2.879.272,68 euros, a raó de 360.000 euros per capítol. I se’n va fer una gran promoció. La novatada ha resultat molt cara per l’erari públic. Fins aquesta despesa, la sèrie més cara de TV3 era Les del hoquei, que va tenir cinc capítols més i va costar uns 200.000 euros menys.

Per acabar-ho d’adobar, Abacus va deixar un final obert de la sèrie, que tracta d’uns nois i noies que van a unes colònies d’estiu i es perden en una excursió. Potser Oriol Soler preveu que la CCMA li encarregui la continuació de Jo mai mai i li encarregui per més de 3 milions d’euros. Esperem que aquesta circumstància no es produeixi mai mai.

(Visited 1.486 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari