El Congrés dona llum verda a la llei d’amnistia i l’envia al Senat

La norma ha superat la votació amb 178 vots a favor i 172 en contra

La sessió plenaria del Congrés dels Diputats del dimarts, 12 de desembre (Congrés dels Diputats)

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous la llei d’amnistia als encausats del procés independentista en un ple extraordinari que arriba després de setmanes de negociacions entre el PSOE, ERC i Junts pel contingut i l’abast de la norma. Tot i ser una de les fites clau de la legislatura, la votació s’ha celebrat en un moment polític marcat per l’avançament electoral a Catalunya.

Ara que s’ha superat la votació amb el suport del PSOE, Sumar i tots els partits sobiranistes, la norma anirà al Senat, on toparà amb la negativa de la majoria absoluta que té allà el PP i, posteriorment, la llei tornarà al Congrés, on podrà ser avalada definitivament per entrar en vigor previsiblement al mes de maig o principis de juny, quan sigui publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Concretament, la llei ha obtingut 178 vots a favor del PSOE, Sumar, ERC, Junts, Podem, PNB, Bildu, BNG i 172 vots en contra de la resta de grups: PP, Vox, UPN i Coalició Canària. Com ja ha passat en anteriors fases de la tramitació de l’amnistia, la votació de la llei ha tingut una primera part, el dictamen, on s’ha votat amb marcador (el sistema electrònic tradicional) i, després, s’ha fet una segona votació per crida en la qual cada diputat ha dit en veu alta el seu posicionament.

Un cop la llei s’hagi publicat al BOE, l’aplicació quedarà en mans dels jutges i la norma haurà de superar altres esculls en forma de recursos i qüestions prejudicials.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari