El TSJC estudia si aparta Barrientos del judici a Jové i Salvadó per l’1-O

La defensa del diputat d'ERC vol recusar el jutge per les seves crítiques a l'amnistia

  El president del TSJC, Jesús María Barrientos

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert una peça separada per decidir si aparta el president del tribunal, Jesús María Barrientos, en el judici per desobediència contra el diputat d’ERC Josep Maria Jové, el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, pels preparatius de l’1-O. Jové va sol·licitar la recusació de Barrientos en considerar que hauria pogut incórrer en “una pèrdua d’imparcialitat objectiva” per haver criticat la tramitació de la llei d’amnistia.

  “Una llei que privilegia uns pocs davant del conjunt de la ciutadania mai podrà ser esgrimida com a element de pacificació, sinó de discòrdia”, va afirmar el president del TSJC el passat 26 de febrer, en l’acte de jura o promesa de la 44 promoció de nous jutges. Aquestes paraules, a parer de la defensa de Jové, afecten “de forma clara i manifesta la deguda imparcialitat predicable” del tribunal i susciten un “dubte raonable” sobre l’existència de “prejudicis” per part de Barrientos.

  El magistrat del TSJC ja va ser apartat de la causa contra la Mesa del Parlament que presidia Roger Torrent per dubtes sobre la seva imparcialitat, i el 2022 el Tribunal Suprem va ordenar al TSJC repetir el judici als membres de la Mesa que presidia Carme Forcadell perquè Barrientos i el jutge Carlos Ramos van vulnerar el principi d’imparcialitat.

  (Visited 40 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari