Quin polític relacionat amb la trama russa del ‘procés’ ha desaparegut del mapa?

Elsa Artadi. Està investigada pel que es coneix com cas Volhov, on el jutge Joaquín Aguirre vol treure l’entrellat del suport que el Kremlin va donar al procés independentista català. Artadi va declarar davant el jutge el 31 de maig del 2022. Se la va veure extremadament nerviosa al judici, on va explicar que Carles Puigdemont, aleshores president de la Generalitat, l’havia enviat a una reunió, la data exacta de la qual només va saber situar entre el 21 i el 24 d’octubre del 2017, pocs dies abans de la proclamació de la independència de Catalunya. En aquesta declaració va dir que s’havia reunit amb uns russos dels quals no coneixia els noms i que li van demanar com pensava tractar el govern de la Generalitat la qüestió de les criptomonedes. “Tot era molt difús”, va dir-li al jutge que no va creure que fos sincera i la va advertir que això podia tenir conseqüències penals.

Després de ser directora general de Coordinació Interdepartamental amb Puigdemont va ser consellera de Presidència i portaveu del govern de Quim Torra entre el 2 de juny del 2018 i el 24 de març del 2019, abans de fer el salt a la política municipal.

Artadi va tancar les seves xarxes socials coincidint amb aquest procés judicial. A Twitter encara hi apareix com a candidata a alcaldessa de Barcelona per JuntsxCat i diputada d’aquest partit. L’últim missatge que va penjar a aquesta xarxa, reconvertida en X, porta data del 4 de maig i és una informació d’un acte en què es va parlar de la seguretat a Barcelona. El dia abans, n’havia penjat un altre amb una carta de Puigdemont on anunciava que no es presentaria a la reelecció com a president de JuntsxCat. Ella va plegar tres dies després com a vicepresidenta del partit. El mateix dia va dimitir com a presidenta del grup municipal de JuntsxCat a l’ajuntament de Barcelona i com a diputada al Parlament. L’últim post en el seu perfil d’Instagram és del 5 de maig i també feia referència a l’acte sobre la seguretat de Barcelona esmentat.

Des d’aleshores, ha desaparegut de l’escena política i mediàtica. Només s’ha sabut que Foment del Treball la va incorporar com a consellera de la Presidència d’aquesta patronal el 7 de novembre del 2022. Es tracta d’un càrrec que no és remunerat.

(Visited 494 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari