Illa retreu el “recel permanent” contra els ajuntaments que “porta a multar-los quan hi ha sequera”

El primer secretari del PSC critica que l'ACA tingui diners "a la caixa" i diu que han de servir per resoldre la crisi

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a Manresa (Nia Escolà, ACN)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a Manresa (Nia Escolà, ACN).

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha retret el “recel permanent” contra els ajuntaments que “porta a multar-los quan hi ha sequera”. Ha criticat que l’Agència Catalana de l’Aigüa (ACA) tingui un “romanent positiu” de 540 MEUR. “Quina vergonya! Els diners no han d’estar a la caixa. Han d’estar afrontant les inversions que necessita el país per resoldre la sequera”, ha lamentat.

En un acte a Manresa i davant d’una quarantena d’alcaldes socialistes, Illa ha defensat el paper dels ajuntaments i ha subratllat la seva importància perquè, diu, són els qui estan “més a prop dels problemes reals de la ciutadania”. Per això, afegeix, cal governar “al costat” dels ajuntaments i no “des de la imposició”.

Salvador Illa ha tancat la jornada ‘Ara toca governar amb els ajuntaments’, que el PSC ha celebrat a Manresa i que és una prèvia al Congrés que el partit té previst celebrar a mitjans d’aquest mes. En el seu discurs, el primer secretari del PSC ha defensat el “paper municipalista” dels pressupostos de la Generalitat per aquest 2024 després del pacte del PSC amb el Govern de Pere Aragonès.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari