L’ANC de Lleida rebutja la llista cívica independentista

Els resultats de la consulta per prendre la decisió es faran públics el 16 de març en el marc de l'Assemblea General Ordinària de l'entitat

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, davant del Parlament amb la resolució a la mà (Arnau Martínez, ACN)
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, davant del Parlament amb la resolució a la mà (Arnau Martínez, ACN).

El 90% dels de l’assemblea territorial de l’ANC a Lleida va rebutjar la proposta del secretariat nacional d’impulsar una llista cívica independentista per a les properes eleccions al Parlament. Ha argumentat que hi ha una divisió i polarització internes sense debat i convida a votar en contra en la consulta en curs fins al 14 de març.

L’ANC ha començat la consulta interna perquè els socis decideixin si impulsa una llista cívica a les pròximes eleccions al Parlament previstes per al febrer del 2025. Les votacions són telemàtiques fins al 14 de març i també s’han habilitat una vuitantena de punts presencials repartits per Catalunya. La pregunta que se sotmet a consulta és: “Estàs d’acord que l’Assemblea impulsi la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament, per tal de fer efectiva la independència?”. Els resultats es faran públics el 16 de març en el marc de l’Assemblea General Ordinària que l’entitat celebrarà a Taradell.

La llista cívica és un projecte impulsat per la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu. Ha fet aflorar novament tensions dins l’entitat amb manifestos, denúncies internes i fins i tot dimissions.

El passat 31 de gener, més de 130 càrrecs i excàrrecs de l’entitat van presentar un manifest en què denunciaven que la llista cívica incompleix els estatuts de l’entitat, el codi ètic i el full de ruta vigent. Així mateix, deien que fa perdre “pluralitat i transversalitat” a l’ANC. El document va anar acompanyat d’una denúncia interna davant del comitè deontològic per personalitats com Lluís Llach, per fundadors de l’Assemblea i per quatre exvicepresidents, entre ells Jordi Pesarrodona, que va dimitir del càrrec de vicepresident fa un any per desavinences juntament amb una vintena més de membres.

La direcció de l’entitat nega que amb la llista cívica l’ANC es vulgui presentar a unes eleccions. Aquest dijous, en el marc de la xerrada central de la campanya en favor de la llista cívica, Dolors Feliu ha defensat que la llista cívica “ha tornat a posar l’independentisme al centre del debat”.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari