Ecologistes critiquen que la Generalitat cedeixi a les “pressions” dels pagesos amb el canvi d’Acció Climàtica

L'entitat reivindica un departament de medi ambient i una vicepresidència de transició ecosocial

  Membres d'Ecologistes en Acció llegeixen un manifest (@ecologistes)

  Ecologistes en Acció ha considerat que el Govern de la Generalitat ha “cedit” a les “pressions” dels pagesos amb el canvi de nom del Departament d’Acció Climàtica, afegint les paraules Agricultura, Ramaderia i Pesca. En un comunicat, l’organització ha recordat que “no va ser una bona idea” quan es van unir agricultura i medi ambient en una mateixa conselleria, i ha insistit que fa falta un departament de medi ambient independent i una vicepresidència de transició ecosocial.

  Des d’Ecologistes han reivindicat que medi ambient no és una política sectorial sinó un requisit transversal per a totes les polítiques del govern. Per a l’entitat és “absolutament inadmissible” que es plantegin passes enrere pel que fa a les polítiques ambientals, unes polítiques que ha lamentat ja són insuficients en l’actual situació de crisi ecològica.

  En aquest sentit, l’organització ha defensat que mantenir un sector agrari potent passa per adaptar-se al canvi climàtic i col·laborar en la conservació de la biodiversitat. A més, Ecologistes en Acció ha expressat el seu suport a la petita i mitjana pagesia i ha insistit que avançar en la dignificació del sector ha d’anar acompanyat de portar a terme una agricultura responsable amb el medi ambient.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari