El govern català canvia el nom del Departament d’Acció Climàtica a petició d’agricultors i ramaders

Els agricultors es comprometen a desconvocar les mobilitzacions i l'executiu adopta un nou ajut de 200 euros per hectàrea per les zones de regadiu on no s'ha pogut regar

Reunió a la Taula Agrària - Foto: ACN, Aina Martí

El govern de la Generalitat ha acceptat gairebé totes les peticions dels agricultors i ramaders a la Taula Agrària, començant per afegir al nom del Departament d’Acció Climàtica les paraules Agricultura, Ramaderia i Pesca, i la “reorganització” de l’àrea d’Abastament d’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que lidera Jordi Molist.

La reunió entre el conseller David Mascort, els sindicats, les cooperatives i representants de la plataforma Revolta Pagesa s’ha allargat quatre hores. A la sortida, Mascort ha anunciat que adoptaran un nou ajut “de mínims” de 200 euros per hectàrea a les zones de regadiu on no s’ha pogut regar, difon l’ACN.

L’afegit d’Agricultura, Ramaderia i Pesca al nom de la conselleria es farà efectiu a través d’una proposta de resolució conjunta en el debat monogràfic de la setmana que ve a la cambra catalana. “El nom del departament pot semblar una qüestió fútil, però pels pagesos i ramaders és una qüestió transcendental”, ha dit Mascort.

A més, ha explicat que els representants de les entitats Unió de Pagesos, Jarc, FCAC i Revolta Pagesa participaran en el debat de política agrària de la setmana que ve al Parlament. Al seu torn, els agricultors s’han compromès a desconvocar les mobilitzacions abans de les 12 de la nit.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari