David Folch, impulsor de la ILP per la independència, també va buscar l’escalf rus al ‘procés’

El setembre del 2015 va representar el partit SI en una trobada a Moscou en la qual hi van participar els grups prorussos de les regions ucraïneses ocupades per l’exèrcit de Vladimir Putin

Els militants de Solidaritat Catalana Lluís Tenas, David Folch i Francesc Fíguls, presentant al Parlament la ILP per la independència

David Folch, un dels tres ciutadans que van presentar al Parlament de Catalunya la iniciativa legislativa popular (ILP) per la independència de Catalunya, va participar el setembre del 2015 a Moscou en una trobada finançada pel Kremlin de col·lectius i moviments separatistes de la Unió Europa. Entre els col·lectius convidats a aquesta trobada hi havia els partidaris de segregar d’Ucraïna les regions del Donetsk i Luhansk per integrar-les a Rússia.

L’encontre de moviments secessionistes es va celebrar a l’hotel President de Moscou amb el lema de “El diàleg de les nacions: el dret dels pobles a l’autodeterminació i la construcció d’un món multipolar”. El va finançar un fons creat el 1999 per l’aleshores primer ministre Vladimir Putin: el Fons Militar Nacional, que va adoptar posteriorment el nom de Fons Nacional de Caritat. El coordinador de la trobada va ser Alexander Ionov, líder del Moviment anti-Globalització de Rússia. Ionov ha estat acusat de promoure grups polítics i socials que amb les seves reivindicacions i actuacions posen en perill l’estabilitat de la Unió Europea i els Estats Units. Se l’acusa d’intentar influir en les eleccions presidencials dels Estats Units.

Entre les entitats que van ser presents a Moscou en la sessió en què també hi va participar David Folch hi ha el Moviment Uhuru, que ha donat suport a la invasió russa d’Ucraïna. Aquest moviment, creat el 1972 i amb base als Estats Units, denuncia l’imperialisme i el capitalisme i la justícia d’aquest país l’investiga per les seves relacions amb Alexander Ionov i les activitats de desinformació dirigides des del Kremlin.

El diari britànic The Guardian va informar sobre aquesta trobada el 20 de setembre del 2015 i va titular l’article “Rússia finança una conferència a Moscou amb separatistes dels Estats Units, la Unió Europea i Ucraïna”. En la informació recorda que “diversos representants van parlar en nom de les repúbliques populars de Donetsk i Luhansk, recolzades per Rússia, a l’est d’Ucraïna, on el conflicte entre els rebels prorussos i el govern de Kíev ha suposat la mort de més de 6.500 persones des de l’abril del 2014” i també destaca que “entre els participants internacionals hi havia representants del Sinn Féin, el partit Solidaritat Catalana per la Independència i el partit comunitari europeu Millennium d’Itàlia, així com grups separatistes d’Hawaii i Puerto Rico i el poder negre radical nord-americà del Moviment Uhuru”.

David Folch és secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Els altres dos membres del partit que van presentar al Parlament la ILP per a la independència de Catalunya són Francesc Fíguls, secretari de Relacions Institucionals i Internacionals de SI, i Lluís Tenas, secretari de formació, estudis, programes, anàlisis i estratègia del partit.

(Visited 408 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari