La comunitat ucraïnesa de Barcelona demana més ajuda al seu país en el segon aniversari de la guerra

La manifestació 'Barcelona amb Ucraïna' ha reunit unes 5.000 persones al centre de la ciutat

Una dona sosté una bandera d'Ucraïna amb altres manifestants a la plaça de Catalunya (Pau Cortina, ACN)
Una dona sosté una bandera d'Ucraïna amb altres manifestants a la plaça de Catalunya (Pau Cortina, ACN).

La comunitat ucraïnesa s’han manifestat aquest dissabte al centre de Barcelona, en el segon aniversari de l’inici de la invasió de Rússia al seu país. La manifestació ha reunit a l’entorn de 5.000 persones, que han fet clams a favor de la pau, d’agraïment a l’acollida oferta als refugiats i crides a boicotejar “el diner rus”. A la plaça de Catalunya s’ha fet lectura d’un manifest que reclama als governs que proporcionin “tots els tipus d’ajuda possibles” a Ucraïna perquè pugui defensar-se i, també, que es trenquin col·laboracions amb empreses i negocis russos i es confisquin i transfereixin a Ucraïna tots els actius russos en països tercers. ‘Barcelona amb Ucraïna’ ha clamat perquè la guerra, “intolerable”, s’acabi el més aviat possible.

Uns pocs milers de persones, la majoria ucraïnesos, han sortit al carrer a Barcelona en el segon aniversari de l’inici de la guerra. 5.500 persones segons els organitzadors, un miler menys segons la Guàrdia Urbana, han marxat pel Passeig de Gràcia des del carrer Provença i fins a la plaça de Catalunya per reclamar el final de la guerra i més “ajuda” econòmica i militar a Ucraïna.

La comunitat ucraïnesa de Barcelona, associacions ucraïneses de Catalunya i activistes n’eren els convocants. El manifest que han llegit al final de la marxa ha recordat que el conflicte ja suma dos anys de durs “atacs diaris amb molts i moltes víctimes innocents, terribles massacres, tortures, violacions, deportacions forçades, destruccions brutals de ciutats, pobles i patrimoni cultural, danys irreparables al medi ambient, milions de refugiades i altres greus conseqüències provocats per l’agressió russa mai vistes a Europa des de la Segona Guerra Mundial”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari