Albinyana s’uneix en rogativa per demanar que plogui

A la cerimònia han participat aproximadament cent persones

Un moment de la processó per demanar que plougui (Diari de Tarragona)
Un moment de la processó per demanar que plougui (Diari de Tarragona).

Els pagesos s’enfronten a una dura sequera que esgota els recursos del camp sense visos de millora a la vista, com ha informat Diari de Tarragona. En un gest poc comú, inspirats per la desesperació, els pagesos d’Albinyana organitzen una rogativa ahir dissabte per implorar per la pluja, revivint una tradició que no es portava a terme des de fa dècades. Recorden l’última processó amb el Sant Crist fa 72 anys, un esdeveniment carregat de simbolisme i esperança en temps difícils.

Les rogatives, pràctiques de ritus catòlics per sol·licitar pluja, tenen una llarga història i han estat registrades al llarg dels segles, fins i tot servint com a indicadors per a períodes de sequera extrema. La comunitat es congrega a l’ermita de Sant Antoni, eleva pregàries en una missa per la necessària pluja, tot i que el cel continua sense núvols de pluja.

L’esforç per revertir la sequera porta els habitants a accions extraordinàries, com portar en processó al Sant Crist en un recorregut que enfronta considerables desnivells entre l’església i l’ermita. Les condicions climàtiques adverses no dissuadeixen els participants, els quals, amb peus ferms en la terra i la mirada dirigida al cel, busquen desesperadament una resposta divina davant l’angoixa manca de pluja que amenaça els seus mitjans de vida i la fertilitat del sòl.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari