Borrell demana als estats de la Unió Europea més ajuda militar a Ucraïna

Les seves declaracions han coincidit amb el segon aniversari de la invasió russa liderada per Vladimir Putin

El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, a l'arribada a la reunió de la Comunitat Política Europea (Consell de la Unió Europea, ACN)
El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, a l'arribada a la reunió de la Comunitat Política Europea (Consell de la Unió Europea, ACN).

Josep Borrell, l’Alt Representant de Política Exterior de la UE, ha instat els Estats membres del bloc a proporcionar més ajuda militar a Ucraïna, considerant-la una “prioritat crucial”. Aquesta qüestió va ser discutida aquest dissabte amb Dimitro Kuleba, el Ministre d’Afers Exteriors d’Ucraïna.

Borrell ha reafirmat el compromís de la UE amb Ucraïna des de l’inici del conflicte i ha promès continuar donant suport. Això ha coincidit amb el segon aniversari de la invasió russa liderada per Vladimir Putin.

Kuleba ha elogiat personalment el paper de Borrell. Ha destacat que en els últims dos anys la UE ha pres decisions significatives, incloent-hi el subministrament d’armes a Ucraïna, la imposició de sancions contra Rússia i l’inici de les converses d’adhesió.

El ministre ucraïnès ha subratllat la necessitat de seguir millorant i de prendre decisions conjuntes per garantir una ràpida adopció. En un missatge a les xarxes socials, ha posat èmfasi en “la prioritat absoluta” d’haver rebut municions. Tot i que la UE s’havia proposat lliurar un milió de projectils per a març, ha reconegut que no podrà haver complert aquest termini i ha confiat en haver completat la entrega al llarg d’aquest any.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari