Les VTC tradicionals critiquen que l’obligatorietat del B2 de català és “discriminatòria” i “innecessària”

Els professionals insisteixen a diferenciar-se dels conductors de plataforma i alerten sobre la pèrdua de congressos en Barcelona

Mobilització dels VTC a Barcelona

Les empreses VTC (vehicle de transport amb conductor) tradicionals, les que estan fora del control de plataformes com Uber, Cabify o Bolt, han criticat que “s’imposin noves restriccions discriminatòries al conjunt de les VTC”, en referència a l’exigència de tenir el nivell B2 de català, i han afirmat que és un “pedaç normatiu i innecessari”. En un comunicat, l’Associació VTC-Gran Turisme de Catalunya assegura que en altres “circumstàncies no imposades” no s’hi haurien oposat, però mostren la seva incomprensió pel fet que s’aprovi “per la porta per darrere” pocs dies abans de l’inici del Mobile Word Congress (MWC) a Barcelona i a instàncies del sector del taxi. Les VTC tradicionals, que deixen entreveure possibles mobilitzacions durant el MWC, insisteixen a diferenciar-se dels de plataforma i avisen que es poden perdre congressos per l'”l’excés de zel en les inspeccions”.

El comunicat arriba després de l’acord per fer que el títol B2 de català sigui un requisit obligatori per als conductors de les VTC i per a taxistes . Segons l’associació, aquest requisit “no té cap lògica” i rebutgen exigir aquesta titulació a professionals amb anys d’experiència i que “en el 95% dels casos” estan enfocats a clients internacionals a qui s’adrecen en anglès.

La patronal del sector avisa que “s’està fent el forat per enterrar definitivament un subsector de la mobilitat” i que és “bàsic” per a l’economia de Barcelona com a ciutat acollidora de grans congressos i per altres sectors, com el dels hotels, restaurants i taxis.

D’altra banda, l’Associació VTC-Gran Turisme de Catalunya insisteix a diferenciar-se de les VTC de plataforma. “No fem feina de taxi, no podem assumir regulacions restrictives pensades des d’un sector com el taxi i dissenyades vers un altre que fa la seva feina [en referència a les plataformes] i que res tenen a veure amb l’activitat de Gran Turisme”, assenyala l’entitat, que lamenta ser un “dany col·lateral” entre taxistes i VTC de plataforma.

En aquest sentit, lamenta el “règim sancionador i desproporcionat” de l’administració i que el protocol d’inspecció “criminalitza el xofer abans de comprovar la presumpta irregularitat” i tot plegat, afegeix, amb els clients a l’interior del vehicle.

Amb tot, l’associació s’ha mostrat oberta a “negociar” i “anar de cara amb l’administració”. “Se’ns ha promès la nostra diferenciació, no acceptem més enganys per part del Parlament”, afegeix el comunicat, que deixa entreveure que durant el Mobile es faran “sentir” així com en altres grans esdeveniments a la ciutat, com la Copa Amèrica. “Aquesta associació està disposada a boicotejar-los, des de dins i des de forma, perquè la nostra gent vol viure de la seva feina”, adverteix.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari