La Moncloa “respecta” la resposta de Suïssa a García-Castellón sobre Marta Rovira

Pilar Alegría considera que correspon al jutge de l'Audiència Nacional "respondre"

  La ministra d'Educació i portaveu del govern central, Pilar Alegría, en roda de premsa (Moncloa)

  La portaveu del govern central i ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha expressat aquest dimarts el “respecte” del seu executiu per la decisió de l’Oficina Federal de Justícia de Suïssa de rebutjar la petició del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón per localitzar la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a qui acusa de terrorisme pel Tsunami Democràtic.

  En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Alegría ha afirmat que el govern central ha conegut la notícia pels mitjans de comunicació i, a banda del “respecte” que ha manifestat per la decisió, creu que “correspondrà en tot cas al jutge García-Castellón respondre la petició d’informació que ha arribat per part dels tribunals de Suïssa”. De fet, la justícia suïssa demana conèixer la “implicació precisa” de Rovira en les manifestacions del Tsunami Democràtic, “i més concretament en les accions contra funcionaris espanyols i saquejos comesos en aquest context”.

  A més, l’organisme sol·licita que els expliquin “les possibles conseqüències” de la llei d’amnistia que s’està preparant, i assenyala que la pertinença de la secretària general d’ERC a aquesta plataforma “no està clara”.

  (Visited 43 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari