Suïssa qüestiona la investigació de García-Castellón sobre Marta Rovira pel Tsunami

L’Oficina Federal de Justícia rebutja localitzar la dirigent d'ERC i indica que la seva pertinença a la plataforma "no està clara"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira

L’Oficina Federal de Justícia de Suïssa ha qüestionat la investigació del magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón sobre la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en la causa del Tsunami Democràtic, i ha rebutjat localitzar-la, com demanava el jutge. En resposta a la petició d’informació de García-Castellón, l’organisme ha demanat més informació a Espanya “abans de verificar” si la comissió rogatòria “té un caràcter polític”, fet que els impediria concedir l’assistència sol·licitada, ha recordat.

Mentrestant, la justícia suïssa ha suspès la petició del jutge, que demanava localitzar Rovira i informació sobre els seus moviments bancaris: “No entenem quina finalitat es persegueix amb aquesta localització”, apunta l’oficina en un extracte de la seva resposta. En l’escrit, l’Oficina Federal de Justícia constata que la petició del 21 de novembre del 2023 sobre Rovira enviada pel jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional és molt similar a comissió rogatòria que va cursar el 3 de desembre del 2019, que ja va ser denegada per part de Suïssa i on ja es demanava informació bancària de la secretària general republicana.

Concretament, l’organisme es pregunta per què es demanen moviments en el compte corrent de Rovira fins al juny del 2020, quan els fets investigats als aeroports de Barcelona i Madrid “que suposadament haurien d’haver rebut suport financer a través d’aquest compte” van tenir lloc el 14 d’octubre del 2019. És més, “des del punt de vista del principi de proporcionalitat”, continua, demana saber “la relació exacta entre Rovira i les manifestacions en els dos aeroports mencionats”. L’autoritat suïssa constata la importància de destacar la “implicació precisa” de la republicana en aquestes manifestacions, “i més concretament en les accions contra funcionaris espanyols i saquejos comesos en aquest context”.

En l’escrit, l’Oficina Federal de Justícia també assenyala que saben per la premsa que s’està preparant una llei d’amnistia, i reclama que li ampliïn informació al respecte: “Seria convenient que ens expliquessin les possibles conseqüències d’aquesta llei en els procediments iniciats contra els membres de la plataforma Tsunami Democràtic, així com contra la senyora Rovira”, remarca l’organisme, que afegeix que la pertinença de la republicana a aquesta plataforma “no està clara”.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Suïssa qüestiona la investigació de García-Castellón sobre Marta Rovira pel Tsunami”

Feu un comentari