Albiol diu que la Generalitat “no vol posar ni un euro” per inspeccionar els pisos de l’illa del bloc esfondrat

L'Ajuntament de Badalona ajudarà les famílies que no puguin assumir el cost

    L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, en declaracions als mitjans

    L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat que la Generalitat els ha traslladat que “no vol posar ni un euro” per inspeccionar els pisos de l’illa del carrer Canigó, on fa dues setmanes es va esfondrar un edifici i hi van morir tres persones. Després d’una trobada amb els veïns dels més de 400 pisos que caldrà analitzar, l’alcalde ha lamentat l’actitud de la Generalitat i ha avançat que l’Ajuntament de Badalona ajudarà aquelles famílies que no puguin fer front al cost de les inspeccions, d’uns 80 euros per pis.

    “Estem en contacte amb la Generalitat, la darrera notícia que tenim és que no vol posar ni un euro, estan bé les paraules, però la responsabilitat d’inspecció és competència exclusiva d’ells”, ha assenyalat Albiol. De fet, el consistori badaloní esperava una resposta positiva per part de la Generalitat davant la petició que assumís el cost de les inspeccions que caldrà fer per un tema de seguretat i, encara que l’ajuntament ajudarà els veïns que no puguin pagar la inspecció, Albiol ha manifestat que li agradaria “que la Generalitat estigués a l’altura de les circumstàncies”.

    L’alcalde ha demanat als veïns que s’organitzin amb celeritat per actuar com més aviat millor i poder encarregar els treballs, i ha destacat que no tenen una voluntat sancionadora, motiu pel qual no multaran aquells qui hagin fet obres sense permís. “No estem per perdre el temps, i aquestes inspeccions s’han de fer de manera immediata”, ha indicat Albiol.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari