Troben tres cossos entre la runa de l’edifici esfondrat a Badalona

Dos dels difunts són la mare de dues nenes sense xarxa familiar i un noi que acabava de ser pare

Els Bombers treballen a l'edifici esfondrat al carrer Canigó de Badalona (ACN)

Els Bombers han trobat aquest dimecres entre la matinada i aquest matí els cossos de tres persones entre la runa de l’edifici esfondrat aquest dimarts a Badalona, segons ha confirmat l’ACN. Hi havia justament tres veïns empadronats a l’edifici que no s’havien localitzat. L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha explicat que una de les desaparegudes era una dona d’origen estranger amb de dues filles i sense més xarxa familiar a Badalona, el segon era un noi que acabava de ser pare i la tercera una altra dona.

En una atenció als mitjans de comunicació, Albiol ha lamentat que s’ha confirmat la pitjor de les hipòtesis i ha afirmat que el que toca ara és estar “al costat dels familiars” de les víctimes. Els cossos estan pendents d’identificació i el cap de guàrdia de la Regió Metropolitana Nord de Bombers, Josep Manel Escudero, ha explicat que ara seran els Mossos d’Esquadra i la policia judicial els qui s’encarreguin de fer la identificació.

En tenir coneixement que una de les desaparegudes era mare de dues menors sense xarxa familiar a Badalona, el consistori es va posar en contacte amb la Generalitat aquest dimarts per abordar el futur de les nenes. “Estan soles, a mi m’ha impactat molt”, ha manifestat Albiol. Fonts del Departament de Drets Socials han apuntat a l’ACN que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) tutelarà les menors.

Els Bombers continuen ara les tasques de desenrunament, que tenen previst que puguin acabar entre el migdia i primera hora de la tarda d’aquest dimecres. Escudero ha explicat que no poden descartar que no hi pugui haver cap altra persona dins de la runa, tot i que Albiol ha afirmat que no ho veu probable. “Per això desenrunarem fins a l’última pedra”, ha dit Escudero.

Ajuda als familiars i veïns afectats

Tots els veïns de l’edifici han dormit en cases d’amics i familiars, tot i que el casal d’avis del Raval ha estat obert tota la nit per si feia falta. Hi ha dues famílies més que han dormit en hotels de Badalona i Barcelona.

Albiol ha garantit ajuda i assessorament a tots els afectats “perquè puguin recuperar la normalitat al més aviat possible”. En aquest sentit, ha explicat que el consistori està obligat legalment a oferir habitatge durant dos dies als afectats, però ha asseverat que faran “el que calgui” més enllà d’aquesta obligatorietat. A l’espera del que diguin els tècnics, el batlle ha posat en dubte que l’edifici es pugui rehabilitar.

L’alcalde de Badalona ha agraït la feina als Bombers i a la resta de cossos d’emergències que treballen en l’operatiu. Sobre els motius de l’esfondrament, ni Escudero ni Albiol han pogut avançar res i s’està a l’espera de la investigació que es porti a terme. L’alcalde sí que ha reiterat que no consta cap expedient ni incident sobre aquesta finca i ha insistit que els veïns li han explicat que havia passat els controls tècnics aquest gener.

L’Ajuntament de Badalona decretarà tres dies de dol a partir d’aquest dimecres. A més, ha convocat una concentració a la plaça de la Vila per aquest dimecres a les 17.30 hores per guardar un minut de silenci en record de les víctimes. Albiol ha fet una crida als veïns a participar en l’acte.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari