La CUP veu un “error” fer més dessalinitzadores perquè “ecològicament són insostenibles”

“Estem parlant d’importar aigua en vaixells mentre l’estem exportant en ampolles arreu del món”, diu Dani Cornellà

El portaveu parlamentari de la CUP, Dani Cornellà, durant una roda de premsa al Parlament (Mariona Puig, ACN)
El portaveu parlamentari de la CUP, Dani Cornellà, durant una roda de premsa al Parlament (Mariona Puig, ACN).

La CUP veu un “error” construir noves infraestructures com dessalinitzadores per fer front a la sequera perquè “ecològicament són insostenibles”. En una entrevista a ‘El Nacional’, el diputat de la CUP Dani Cornellà assegura que les dessalinitzadores “tenen un gran consum energètic pel qual el país no està preparat”. Segons els cuparies, cal acabar amb les “contradiccions” generades per les restriccions de la sequera, que crei que afecten la pagesia i els ciutadans més que d’altres sectors, generant “malestar”. “Estem parlant d’importar aigua en vaixells mentre l’estem exportant en ampolles a països d’arreu del món”, es queixa el diputat de la CUP, que també creu que el Govern “hauria de donar exemple” i millorar la xarxa d’abastament.

“Els ciutadans veuen com han de tancar l’aixeta mentre a molts municipis es malbarata aigua i arriben centenars de creuers al port de Barcelona amb turistes que tenen uns consums d’aigua que multipliquen per cinc els dels veïns de la ciutat”, es queixa Cornellà.

El diputat de la CUP també critica “la hipocresia” dels partits majoritaris al Parlament en la gestió de la sequera i la crisi dels pagesos. “Diuen una cosa aquí al Parlament però després quan reben a la pagesia n’hi diuen una altra. El mateix passa a Europa, quan voten a favor dels acords amb països tercers. Són unes contradiccions molt bèsties per part d’uns partits que intenten aprofitar-se d’un sector molt enfadat”, critica Cornellà.

Segons el diputat cupaire, cal canviar “el model de gestió” de l’aigua i en comptes de fer noves infraestructures “millorar les xarxes d’abastament municipals, posar-hi més diners dels que s’han posat, millorar els sistemes de rec i apostar per la regeneració d’aigua”. De fet, Cornellà aposta obertament per un model de “decreixement”.”El decreixement s’hauria d’imposar perquè una majoria política i social veiem que s’han fet molt malament les coses i que decréixer no vol dir anar menys, anar pitjor, sinó valorar les coses d’una manera diferent”, assegura. Segons ell, tot plegat “farà caure projectes per inviables i insostenibles”, com per exemple el Hard Rock.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La CUP veu un “error” fer més dessalinitzadores perquè “ecològicament són insostenibles””

Feu un comentari