ERC diu que Puigdemont va rebutjar negociar coordinats l’amnistia

Jové lamenta que Junts no ha volgut reconèixer ni acceptar el lideratge d'ERC

El president de la Generalitat Pere Aragonès i l'expresident Carles Puigdemont durant l'acte de la Universitat Catalana de l'Estiu (ACN)

El president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, ha explicat que Carles Puigdemont va rebutjar, l’agost passat, una proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de coordinar-se per negociar l’amnistia a Madrid. Concretament, segons Jové, va ser en una reunió presencial entre els dos a Sant Miquel de Cuixà (França) on van coincidir en l’homenatge a Pau Casals.

“Ara, en canvi, demana aquesta unitat i ens assabentem que Junts va intentar convèncer a [Salvador ] Illa per bloquejar la legislatura i que es convoquessin eleccions”, ha afegit Jové en una entrevista a Públic on també ha criticat que Junts no ha volgut reconèixer ni acceptar el lideratge d’ERC.

Jové s’ha mostrat dolgut amb l’actitud del partit de Puigdemont. “Per justificar la seva tàctica, critiquin la nostra de manera destructiva. Em dol quan diuen que ells han aconseguit més coses en sis mesos que nosaltres en quatre anys. No volen reconèixer que ara estan fent el que ERC ja va començar a fer tota sola”, ha manifestat en la mateixa entrevista, recollida per l’ACN.

Preguntat per si es pot refer la unitat després de les eleccions del 12-M, Jové ha respost que “primer cal definir què vol dir unitat i explicar quan hi ha hagut unitat en aquest país dins de l’independentisme”. En aquest sentit, ha defensat que no és veritat que hi hagi hagut unitat fins fa un any i mig: “Tampoc abans hi havia unitat, però vam tenir un Govern independentista el 2015, el 2017 i el 2021”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari