El TEDH desestima el cas contra els Mossos per seguiments a ciutadans no independentistes

El tribunal conclou que els informes policials durant el procés tenien “objectius legítims” i que la demanda de Fuster-Fabra és "infundada"

El Tribunal Europeu de Drets Humans (Unió Europea)
El Tribunal Europeu de Drets Humans (Unió Europea)

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha desestimat la demanda de l’advocat José María Fuster-Fabra contra Espanya pel cas contra els Mossos d’Esquadra per seguiments a ciutadans no independentistes durant el procés independentista a Catalunya. En una decisió publicada aquest dijous, el tribunal amb seu a Estrasburg ha avalat l’actuació de la policia catalana i ha constatat que els informes dels Mossos “estaven relacionats amb la possible comissió d’un delicte” i que “era competència” de la policia catalana investigar.

Així, el TEDH creu que “la ingerència” en el dret a la privacitat “perseguia els objectius legítims de prevenir el desordre i la delinqüència i la protecció dels drets d’altres persones”. En aquest sentit, el tribunal ha conclòs que “les raons adduïdes per les autoritats nacionals per justificar la intromissió” són “rellevants i suficients”, i assegura que s’ha mantingut un “just equilibri entre els interessos públics i privats”.

“El tribunal està convençut que la intromissió en el dret del demandant respecte a la seva vida privada era proporcional a l’objectiu legítim perseguit”, rebla la sentència d’Estrasburg, que ha desestimat la demanda de Fuster-Fabra per “infundada”.

El cas contra els Mossos

L’advocat Fuster-Fabra va portar a Estrasburg el cas contra els Mossos per seguiments a ciutadans no independentistes després que l’Audiència Nacional arxivés la causa el 2019. La causa es va obrir arran de la troballa de diversa documentació policial amb aquests informes, que els Mossos anaven a destruir a la incineradora de Sant Adrià del Besòs el 26 d’octubre del 2017 i que la Policia Nacional va interceptar.

L’Audiència va considerar que en aquest cas tant la finalitat com els mitjans utilitzats van ser adequats i proporcionals. Tot i això, va decretar el sobreseïment provisional, cosa que podria permetre reobrir-lo només en cas que apareguessin nous indicis.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari