Els transportistes exigiran “compensacions econòmiques” si continuen els talls dels pagesos

El sector se sent “ostatge” del conflicte agrícola i adverteix que també podria iniciar "accions de protesta"

    Camions aturats a l’N-II, a Vilademuls (Girona), a causa de la protesta de la pagesia (ACN)

    El sector dels transportistes ha avisat aquest dimecres que podria exigir “responsabilitats i compensacions econòmiques per la via judicial” pels perjudicis que pateixen pels talls de carreteres dels pagesos, segons ha indicat en un comunicat l’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC) i la patronal Fenadismer. Ambdues han fet un “ultimàtum” al govern català i al Ministeri de l’Interior perquè desbloquegin les carreteres i permetin la lliure circulació de mercaderies.

    Segons diuen, se senten “ostatges” del conflicte dels pagesos i viuen amb “absoluta impotència” la convocatòria de “continus bloquejos”. “Aquesta situació incontrolada està ocasionant el cansament del col·lectiu de transportistes, als quals una vegada més se’ls utilitza com a ostatges de conflictes i reivindicacions que res tenen a veure amb el transport, ocasionant-los injustificadament pèrdues milionàries cada dia”, indiquen els transportistes.

    A més, assenyalen que si continuen els talls, ells també podrien iniciar “accions de protesta”. Segons apunten les associacions, les pertorbacions a la seva activitat també posen en risc la seguretat a la carretera i els situen davant de la possibilitat de rebre sancions administratives, ja que molts transportistes acaben “incomplint la regulació legal sobre temps de treball màxim” perquè estan atrapats a la carretera.

    (Visited 28 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari