Els pagesos allargaran tota la nit les protestes a l’AP-7 i al Port de Tarragona

Aragonès demana a Sánchez que rebaixi el preu del gasoil agrícola i canviï les lleis que perjudiquen el sector

Imatge de l'assemblea de pagesos que bloquegen el port de Tarragona

Els pagesos han tornat a sortir aquest dimarts a les carreteres catalanes amb marxes de tractors per fer visibles les seves reclamacions. Convocats per Unió de Pagesos, han bloquejat tres infraestructures clau per al transport de mercaderies: Mercabarna, el port de Tarragona i l’AP-7, a l’altura de Pontós.

Després d’un dia sencer de mobilitzacions a punts estratègics del país, ramaders i agricultors mantindran fins dimecres el bloqueig a l’autopista i al port. També tallen l’N-II al mateix municipi empordanès, i la C-17 i C-25 a Vic. En aquest cas, però, preveuen aixecar el tall a la mitjanit.

Davant d’aquestes protestes, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, reclama per carta al del govern espanyol, a Pedro Sánchez, que prengui mesures urgents per solucionar els problemes dels pagesos. Aragonès vol que rebaixi el preu del gasoil agrícola i que canviï les lleis espanyoles que perjudiquen el sector. El Govern també ha començat a moure fils per ajudar des de la Generalitat els agricultors i els ramaders.

Les mobilitzacions d’avui les havia convocat Unió de Pagesos, i en alguns territoris, per exemple a les comarques de Tarragona, també s’hi han sumat pagesos de la Plataforma Pagesa, que va liderar les mobilitzacions de la setmana passada. El sindicat assegura que han sortit al carrer 2.000 pagesos, han mobilitzat un miler de tractors i 500 vehicles.

Els transportistes també fan balanç d’una jornada que ha afectat més que cap dia la seva activitat. El tall a l’autopista AP-7 i l’N-II ha afectat 12.000 camions: 6.000 direcció nord i 6.000 direcció sud, segons els càlculs de l’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari