García Albiol paga 14.500 euros a Plataforma per la Llengua

L’alcalde i Rut Carandell, directora de l’entitat, van signar un conveni el setembre per fer un casal d’estiu per joves a Badalona que reforcés l’oralitat del català a través de l’art

Xavier García Albiol, actual alcalde de Badalona, i el president del PP espanyol en un acte del partit l'octubre del 2022

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, van signar un conveni el passat setembre gràcies al qual l’ajuntament ha abonat 14.500 euros a l’entitat independentista per l’organització d’un casal d’estiu per reforçar l’oralitat del català a través de les arts escèniques. Aquest ajut es coneix pocs dies després que Plataforma per la Llengua, que s’autodefineix com “l’ONG del català”, difongués un informe sobre la situació del català en el qual denunciava el seu poc ús als caus escoltes i als esplais infantils i juvenils. El Partit Popular al qual pertany García Albiol ha criticat reiteradament Plataforma per la Llengua perquè la considera una entitat supremacista que pretén adoctrinar els joves i atreure’ls a la causa independentista.

El 2021, la diputada del PP al Parlament de Catalunya Lorena Roldán va demanar Plataforma per la Llengua que “deixi els nens tranquils” després que publiqués un altre informe en el qual lamentava que als patis de les escoles i els instituts s’usi més el castellà que el català. En aquella ocasió, els dirigents del PP es van sumar a les crítiques dels que van considerar que l’entitat de la qual Carandell n’és vicepresidenta va espiar il·legalment el comportament dels nens i nenes als patis escolars. El Partit Popular va demanar al govern de la Generalitat si el Departament d’Educació tenia constància d’aquest “espionatge” i va exigir que sancionés l’actuació de Plataforma per la Llengua.

En el conveni regulador de la subvenció concedida per l’ajuntament de Badalona a Plataforma per la Llengua, es recorda que al Ple municipal del 24 de juliol passat es va aprovar la modificació de crèdit del pressupost per les Subvencions “Finalistes Educació Activitats d’Estiu”, finançades pel ministeri d’Educació i els programes Next Generation. I es van destinar 14.500 euros a Plataforma per la Llengua “per oferir oportunitats per millorar la qualitat de vida a infants, joves i les seves famílies, especialment aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat o ris social, acompanyant-los i promovent que siguin protagonistes del seu procés en el seu territori”. A més, obliga l’entitat promotora del català a “realitzar l’objecte de la subvenció, que fomenta una activitat de lleure educatiu a l’estiu que contribueix a l’èxit educatiu i afavoreix la convivència, la cohesió social i la creació i/o el manteniment d’una xarxa educativa que doni resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius de la ciutat”.

Al seu portal a Internet, Plataforma per la Llengua explica que aquest estiu ha impulsat tres casals  a Badalona com a part del Pla d’Actuació Lingüística Integral de l’Eix Besòs. Els casals es van fer al centre cívic de Torre Mena, al barri de Llefià, i a l’escola Folch i Torres, al barri de La Pau. “L’objectiu d’aquests casals ha estat apropar la llengua a una cinquantena de joves nouvinguts a la ciutat i també descobrir-los l’entorn. L’activitat els ha permès guanyar confiança a l’hora de català”, es llegeix en la informació del web, que recorda que els casals han estat organitzats per Plataforma per la Llengua amb el suport de l’Ajuntament de Badalona.

(Visited 233 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari