Lluís Llach dimiteix del Consell de la República pel paper de Puigdemont en la negociació de Junts

El cantant i activista exigeix a l’expresident que “acabi la seva feina, per damunt de Junts, si cal”

  El cantant i activista independentista Lluís Llach a la manifestació de la Diada del 2023 (ACN)

  El cantant, exdiputat i activista independentista Lluís Llach ha deixat el govern del Consell de la República, que lidera l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Així ho ha explicat en una entrevista a Vilaweb, on assegura que ho fa en no sentir-se a gust amb el paper de Puigdemont com a líder del Consell i, alhora, negociador i home fort de Junts en els seus pactes amb el PSOE.

  “Quan Puigdemont d’alguna manera es converteix en el líder de la negociació, jo no em sento còmode i decideixo deixar el Consell”, ha explicat Llach, que ha indicat, no obstant això, que no vol que la seva decisió es vegi com un atac a l’expresident català, en qui, segons diu, confia. “Crec que la funció més important que li queda com a president a l’exili és acabar la seva feina. De fet, li exigeixo que acabi la seva feina. Per damunt de Junts, si cal”, conclou el cantant i activista a l’entrevista.

  D’altra banda, Llach explica també la seva postura contrària a la llista cívica que preparen des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El cantant, de fet, forma part dels signants d’un manifest que rebutja aquesta estratègia i que es va presentar la setmana passada. “M’estimo molt l’Assemblea, i no vull que es converteixi en un annex d’una futura opció política”, ha dit Llach que ha considerat que, “passés el que passés a les urnes, la llista cívica posaria en perill l’Assemblea per tots els cantons” i “seria un gran error”.

  (Visited 140 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari