El TSJC avala que Balcells tracti de “farsant i estafador” Josep Pàmies, el pagès que promou el clorit contra l’autisme

El denunciant reclamava 1.000 euros i una disculpa pública al conseller de Salut

El conseller de Salut, Manel Balcells, en roda de premsa (Blanca Blay, ACN)
El conseller de Salut, Manel Balcells, en roda de premsa (Blanca Blay, ACN).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la demanda civil interposada pel pagès i curandero Josep Pàmies contra el conseller de Salut, Manel Balcells, que el va titllar de “farsant” i “estafador”.

Pàmies va presentar la demanda de protecció del dret a l’honor el 12 de setembre, amb la qual demanava a Balcells que es disculpés públicament i li pagués 1.000 euros per les suposades difamacions que atribuïa al conseller contra un acte que Salut havia prohibit perquè promovia el clorit de sodi (lleixiu) com a cura de l’autisme.

Balcells va ser rotund amb Pàmies i va alertar que pràctiques com receptar lleixiu per tractar l’autisme “posen en perill la vida i la salut de la gent”. “No només és intrusisme, és un farsant i un estafador”, va afirmar.

En la sentència, el tribunal pondera la prevalença entre la llibertat d’expressió i d’informació i el dret a l’honor, i en aquest cas dona més pes a la primera. Tot i admetre que les expressions utilitzades per Balcells són “dures o contundents”, diu que “compten amb una base fàctica i amb una finalitat constitucionalment legitima que era la d’advertir als ciutadans sobre el risc d’ingerir substàncies com la que s’anunciava i la seva nul·la capacitat per impedir o atenuar una malaltia neurològica com és l’autisme”.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari