Colau demana que Israel quedi fora del MWC i insta Collboni a no saludar les autoritats israelianes

L'exalcaldessa creu que l'alcalde està rebent "pressions" d'elits perquè no hi hagi un govern amb els comuns a Barcelona

L’exalcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, ha demanat que Israel quedi fora del Mobile World Congress (MWC) pel “genocidi” a Palestina. En una entrevista a RTVE, Colau ha demanat a GSMA, organitzadora del congrés, que no permeti la presència israeliana a l’esdeveniment, igual que es va fer amb Rússia.

En cas que això no passi i es mantingui, ha demanat a l’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, que “no saludi” les autoritats israelianes i no visiti l’estand del país, suspenent totes les relacions polítiques i institucionals. Colau ha afegit que la Generalitat hauria de fer el mateix. “Demano a les administracions que no normalitzin aquesta situació”, ha reblat.

Ada Colau ha recordat que amb ella al capdavant del govern municipal es van suspendre les relacions amb Israel. Després dels atacs a Gaza, Colau ha considerat que és necessari “fer tots els gestos per dir a Israel que s’ha acabat, que no es pot permetre un genocidi”.

Sobre el MWC, ha insistit que Israel utilitza els diners en aquest tipus d’esdeveniments per “pressionar” governs i mantenir relacions, mentre està “massacrant” població civil. “No en el nostre nom”, ha declarat. Com al Mobile, Colau ha opinat que tampoc s’hauria de permetre la participació d’Israel al festival d’Eurovisió i ha afegit que el govern espanyol hauria de “pressionar més” perquè això sigui així.

La dirigent dels comuns ha posat com a exemple com Rússia va quedar fora de tota mena d’esdeveniments i relacions quan hi va haver l’atac a Ucraïna: “Perquè es pot fer amb Rússia i no amb Israel?”, s’ha preguntat. Colau ha lamentat el “doble raser” i ha posat sobre la taula que la matança de civils està sent molt més greu a la Franja de Gaza. “Són diners tacats de sang i algun dia hem de dir prou”, ha finalitzat.

Per altra banda, Ada Colau ha considerat que l’alcalde Collboni està rebent “pressions” d’elits per evitar un govern tripartit amb ells a la ciutat, i ha reiterat que l’alcalde li va transmetre al gener que la primera opció era el govern d’esquerres, però ha afegit que, tot i haver-hi contactes, els comuns no han rebut cap proposta “en ferm”. “Crida l’atenció perquè han passat vuit mesos des que el vam investir alcalde”, ha plantejat.

La líder dels comuns a Barcelona ha dit que és Collboni qui ha de liderar aquesta proposta i pensar quin és el model de ciutat que vol, el que plantegen aquestes elits o el projecte que van portar a terme plegats en els darrers anys. “Estem en contacte”, ha assegurat Colau. Tot i això, ha insistit que ni Collboni ni el PSC els han fet arribar cap proposta concreta sobre el govern d’esquerres. L’exalcaldessa ha assegurat que això té “sorpresa” a molta gent a la ciutat i ha recordat que si Collboni avui és alcalde, és gràcies als vots dels comuns.

Ada Colau a lamentat que en aquests vuit mesos s’han produït polítiques “una mica erràtiques”, algunes en contra dels projectes que van portar a terme plegats comuns i socialistes. Ha rebutjat que el problema pugui ser la seva figura, una hipòtesi que ha considerat “no tindria sentit”, al mateix temps que ha afegit que plantejar un pas al costat seu “estaria absolutament fora de lloc”.

Per a Colau, la tesi és que aquells que estaven molestos amb les polítiques que van portar a terme “pressionen” perquè Barcelona en Comú no estigui al poder. Entre aquestes elits ha mencionat sectors com l’immobiliari, empreses de subministraments o alguns mitjans de comunicació. “Preferirien un govern PSC i Junts, no en tinc cap mena de dubte”, ha dit.

Veu un “error” el vot contrari de Junts a la llei d’amnistia
En clau estatal, Colau ha considerat un “error” el no de Junts a la llei d’amnistia. Ha assegurat que entén la “preocupació” perquè ningú quedi fora de la norma, però ha plantejat que cap llei té la garantia de com serà després aplicada per tots els jutges. Per això, ha defensat que s’hauria d’haver permès l’aprovació i posteriorment buscar solucions tècniques als problemes que poguessin sorgir. “Espero que es resolgui en breu”, ha manifestat.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari