Un fiscal conservador del Suprem acusa d’ingerències el Govern d’Espanya

Salvador Viada denuncia un "155 encobert" i afirma que en les accions del Tsunami hi va haver "alguna temptativa d'homicidi"

Pedro Sánchez

Un dels fiscals conservadors del Tribunal Suprem partidaris que s’investigui l’expresident català Carles Puigdemont per terrorisme, Salvador Viada, ha acusat aquest dimecres el Govern d’Espanya d’haver fet “ingerències” en la seva tasca i de no respectar el criteri majoritari dels representants del Ministeri Públic al Suprem.

“Ens han fet un 155 encobert”, ha afirmat en una entrevista a Onda Cero, recordant que ara el criteri definitiu quedarà en mans de la tinent fiscal del Suprem, Ángeles Sánchez Conde, nomenada per l’anterior fiscal general de l’Estat, l’exministra Dolores Delgado.

Segons difon l’ACN, Viada ha manifestat que la instrucció del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón aporta dades sobre la comissió del delicte de terrorisme, perquè Tsunami Democràtic pretenia “obligar l’Estat a canviar d’opinió”. “Des del punt de vista penal la qüestió no és complexa”, ha dit, tot assegurant que en les accions de Tsunami es van produir situacions en què hi va haver “algun cas de temptativa d’homicidi”.

Aquest fiscal conservador considera que, “en els últims temps”, l’executiu central està posant els fiscals contra la paret i els força a elegir entre “plata o plom”. “Quan ens ataquen, ataquen una interpretació de la llei que fins ara ha estat pacífica”, i ho fan “per interessos obertament polítics”, ha assegurat, per “assegurar una majoria parlamentària”. “Quan veiem que es produeixen aquest tipus de coses, ens preocupa”, ha conclòs, “mantenim la nostra interpretació recta de les coses”.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari