Més de 2.000 tractors arriben a Barcelona en una mobilització històrica de la pagesia

Els representants dels pagesos es reuniran aquesta tarda amb el president català, Pere Aragonès

Tractors entrant a Barcelona per la Meridiana (ACN)

Milers de pagesos amb més de 2.000 de tractors, segons les xifres d’Unió de Pagesos, ja són a Barcelona per protestar contra la burocràcia, els elevats costos de producció o la competència deslleial d’altres països. Les marxes lentes que aquest matí han sortit de diversos punts d’arreu de Catalunya han començat a arribar a la capital catalana cap a les dues del migdia; per l’avinguda Meridiana han arribat les columnes que han sortit de Girona i la Catalunya Central, i per la Diagonal les de Tarragona i Lleida.

Els tractors procedents de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, de Lleida i de la zona de Vilafranca estacionaran els seus vehicles a l’avinguda Diagonal, mentre que els procedents de Girona i la Catalunya Central ho faran davant de la seu del Departament d’Acció Climàtica, a la Gran Via, després de creuar la ciutat pel carrer Aragó i el passeig de Gràcia. Els pagesos tenen previst anar a la seu de la Comissió Europea, a la delegació del govern espanyol i finalment a la seu del govern català per reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Alguns també podrien anar al Parlament, on aquest dimecres hi ha ple.

Aragonès ja ha anunciat que es reunirà amb els pagesos al costat del conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ambdós amb la voluntat de mostrar al sector agrari el suport de la Generalitat. La trobada serà cap a primera hora de la tarda i els representants dels pagesos tenen previst donar a Aragonès un manifest amb les seves reivindicacions i les signatures que han recollit. Després de la reunió, els pagesos tornaran a peu fins als tractors, on tornaran a casa per les mateixes vies on hauran arribat aquest migdia.

Reivindicacions dels agricultors

Els costos de producció desmesurats i els greus efectes de la sequera són les principals reivindicacions, però una de les gotes que ha fet vessar el got ha sigut l’obligatorietat de presentar un quadern de camp digital, una exigència de la Unió Europea sobre la qual el sector considera que el govern espanyol ha “centrifugat” el cost d’aquesta digitalització als productors. En aquest document han de quedar unificats els registres existents d’informació agrària i és indispensable per accedir als ajuts europeus.

Altres reclamacions del col·lectiu són posar fi als abusos que pateixen els petits productors obligats a vendre per sota de preu de cost, uns plans estratègics de la Política Agrària Comuna (PAC) adaptats a la realitat mediterrània, solucions per als danys de fauna i acabar amb la competència deslleial de productes importats de fora de la Unió Europea.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari