El fiscal general demana deixar “en pau” els fiscals del cas del Tsunami Democràtic

Álvaro García Ortiz considera una "anomalia" les revelacions sobre la deliberació de la Junta de Fiscals del Suprem

  El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, moments abans de la Junta de Fiscals de Catalunya (ACN)

  El fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha demanat aquest dimecres que es deixi “treballar en pau” els fiscals i en especial els relacionats amb la causa del Tsunami Democràtic. En una visita a Barcelona, García Ortiz ha dit que no hi ha un criteri definitiu establert pel ministeri públic sobre si cal investigar per terrorisme l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i la resta d’implicats en el cas, i per això ha demanat deixar treballar amb tranquil·litat la tinent fiscal del Tribunal Suprem, Ángeles González Conde, per unificar criteris després de les discrepàncies internes. En tot cas, el fiscal general ha assegurat que aquestes discrepàncies són molt habituals i es resolen per les vies ja preestablertes.

  García Ortiz ha insistit que les “controvèrsies” internes són freqüents a tots els nivells de les fiscalies de tot Espanya i entre els mateixos tribunals i jutjats, i que això no se surt de la normalitat, sinó que està reglat. “Demanem sovint que els polítics no es fiquin amb nosaltres, demanem empara, i hem de generar un espai de treball, de tranquil·litat, de professionalitat. Si no, estarem equivocats”, ha manifestat. D’altra banda, el fiscal general ha assegurat que ell no ha intervingut en aquestes discrepàncies internes i que tot s’ha tractat per les vies reglamentàries.

  De fet, ha afirmat que ell no ha mentit i que no va tenir coneixement de l’esborrany inicial del fiscal Álvaro Redondo, sinó només del que li va presentar formalment i que després es va elevar per al debat de la Junta de Fiscals del Tribunal Suprem. En aquest sentit, García Ortiz ha assegurat que va conèixer aquest “document de treball” per la premsa i ha lamentat que s’hagi “traït la privacitat i el companyerisme” entre els diversos fiscals. “Si hem de vigilar de què parlem i amb qui parlem, tenim un problema”, ha apuntat.

  “Revelar la deliberació de la Junta de Fiscals és una anomalia”

  El fiscal general de l’Estat també ha criticat les declaracions del fiscal conservador del Suprem Salvador Viada, que aquest dimecres ha acusat el Govern d’Espanya d’haver practicat “ingerències” en la tasca del ministeri públic i de no respectar el criteri majoritari dels fiscals del Suprem. En una entrevista a Onda Cero, Viada ha explicat que a la reunió d’aquest dimarts de la Junta de Fiscals Redondo va defensar la seva posició durant una hora i mitja, però els seus arguments no van convèncer, perquè, segons ha dit, el seu criteri “no era encertat”.

  Per a García Ortiz, les declaracions de Viada són “sorprenents”, perquè revela la deliberació de la Junta de Fiscals, cosa que considera una “anomalia”. “Ens ha de fer reflexionar a tots”, ha afegit. En canvi, el fiscal general no ha volgut opinar sobre les declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en què va dir que no veia terrorisme en els actes del Tsunami. De fet, el fiscal general no considera que sigui una “interferència” en la seva feina.

  (Visited 33 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari