El fiscal del TS nega pressions del fiscal general de l’Estat sobre el cas Tsunami

Álvaro Redondo defensa que actua "des de la més absoluta imparcialitat" i que no ha rebut "cap instrucció"

  Tribunal Suprem

  El fiscal del Tribunal Suprem (TS) Álvaro Redondo ha negat aquest dilluns haver rebut “cap instrucció” del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, amb relació al cas de Tsunami Democràtic que implica, entre altres, a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. En un comunicat difós després que diversos mitjans relacionessin la negativa de Redondo a investigar els imputats en la causa per terrorisme amb una reunió d’aquest amb el seu superior, el fiscal del Suprem ha desmentit haver rebut cap “mínim suggeriment” sobre el sentit de la seva ponència.

  “El meu únic criteri d’actuació és i ha estat sempre la més estricta aplicació de la llei i la promoció de la justícia, des de la més absoluta imparcialitat, i sense acceptar cap pressió de ningú“, ha assegurat Redondo en una nota. Pel que fa a la cronologia de la reunió, Redondo explica que el dia 23 de gener se li va encarregar, per estricte torn regular de repartiment, despatxar el trasllat acordat per la sala penal del Tribunal Suprem. L’endemà, detalla, va redactar un primer esborrany intern, com a document de treball, i diversos dies després va elaborar l’esborrany de ponència per a la junta de fiscals.

  En aquell document, indica, concretava la “conceptuació jurídica” que sostindria en aquesta junta on, entre altres punts, indicaria que els fets del Tsunami Democràtic no constituïen concretament un delicte “de terrorisme”. “Dimarts passat, dia 30 de gener, a primera hora del matí vaig anar a una audiència amb el Fiscal General en què li vaig avançar succintament el sentit de l’esborrany de ponència. El fiscal es va donar per assabentat verbalment, sense donar-me cap instrucció, i no va considerar necessari rebre, com li vaig oferir, i era totalment procedent, ni tan sols una còpia del dit esborrany”, afegeix Redondo.

  (Visited 23 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari