La junta de fiscals del Suprem rebutja per majoria l’informe del ponent, contrari a investigar Puigdemont per terrorisme

Els dos fiscals en cap de la junta eleven les seves discrepàncies a la tinent fiscal del Suprem, que serà qui resolgui

Carles Puigdemont

La junta de fiscals del Tribunal Suprem ha rebutjat per una majoria de 12 a 3 l’informe presentat pel ponent, Álvaro Redondo, que era contrari a investigar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic.

Es tracta de la posició de la fiscalia en resposta a l’exposició raonada que el magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón va enviar al Suprem perquè l’alt tribunal es quedi la causa i investigui per terrorisme Puigdemont, els republicans Marta Rovira i Ruben Wagensberg i nou persones més.

Davant les discrepàncies dels dos fiscals en cap de la junta, tots dos han elevat les seves discrepàncies a la seva superior jeràrquica, la tinent fiscal del Suprem, que serà qui resolgui. La junta de fiscals ha rebutjat, així, la posició de Redondo, que és la mateixa que la del fiscal del cas del Tsunami a l’Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo.

Tots dos consideraven que no es va produir cap delicte de terrorisme, contràriament al que sosté el jutge García-Castellón.  L’informe ara desestimat considerava que “no hi ha indicis racionals de criminalitat” per investigar Puigdemont o Wagensberg per les accions del Tsunami Democràtic.

El fiscal recordava al jutge instructor de la causa, Manuel García-Castellón, que per imputar delictes a un aforat, com és el cas de Puigdemont i Wagensberg, primer cal que hi hagi alguna “conducta concreta” o algun “indici o principi de prova que pugui servir a aquesta imputació”, cosa que troba a faltar en la instrucció.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari