La Moncloa treu importància a la decisió de la Junta de Fiscals sobre el Tsunami

Robles i Alegría recorden que la postura no és definitiva i que qui dicta les lleis és el poder legislatiu

Margarita Robles, ministra de Defensa (La Moncloa)

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, han coincidit a minimitzar la decisió de la Junta de Fiscals, que es decanta per investigar per terrorisme l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i la resta d’investigats pel cas del Tsunami Democràtic, i han considerat que es tracta d’un acte de “normalitat democràtica”. En declaracions als mitjans, Bolaños ha manifestat que el seu executiu “respectarà” la decisió del ministeri públic i dels tribunals i ha emmarcat la decisió dels fiscals en la “normalitat institucional”.

En la mateixa línia que Bolaños, la ministra Robles ha assenyalat que cal “deixar que cada organisme doni la seva opinió i els jutges facin la seva feina”, però ha recordat que és el poder legislatiu “qui dicta les lleis que apliquen jutges i fiscals”. “Deixem treballar tots els organismes i que finalment sigui el poder legislatiu qui dicti les lleis que obliguen a tothom”.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu de l’executiu central i ministra d’Educació i Esports, Pilar Alegría, també ha mostrat el seu “màxim respecte” a la decisió dels fiscals, tot i que ha destacat que aquesta “no és la decisió final”. “La decisió definitiva s’adoptarà pels òrgans i criteris jurídics que s’han exposat”, ha afegit.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari