La grip cau a Catalunya gairebé al nivell basal un mes després d’arribar al pic

Els diagnòstics de la darrera setmana són un terç dels que es van registrar a principis del gener

Una dona embarassada rep la vacuna contra la grip

Els casos de grip continuen baixant a Catalunya i la transmissió, que es manté moderada, s’apropa al nivell basal quatre setmanes després d’arribar al pic. Segons dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (SIVIC), actualitzades aquest dimarts i difoses per l’ACN, en l’última setmana s’han diagnosticat 5.253 casos de grip a l’atenció primària, pels 7.772 de l’anterior i els 15.355 de principis de gener.

En els infants, la incidència de la grip A ha experimentat també un descens i no s’ha detectat un augment de la grip B. La incidència estimada de la covid-19 també ha baixat, així com els ingressos relacionats: hi ha 296 pacients amb coronavirus a planta (385 la setmana anterior) i 8 a les UCI per aquesta malaltia (14 en dies enrere).

Els casos del virus causant de la bronquiolitis en infants, el virus respiratori sincicial (VRS), diagnosticats a la primària han augmentat en els menors d’un any. En la darrera setmana, s’han detectat 235 casos entre els més menuts. Tot i això, la incidència de VRS es manté per sota del nivell basal, en una temporada hivernal que ha estat la primera en què s’han immunitzat els nadons de fins a sis mesos davant del VRS. La immunització s’associa a una disminució de casos de bronquiolitis i, sobretot, de les hospitalitzacions, afegeix la mateixa informació.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari