L’Audiència Nacional ordena comprovar que Wagensberg ha marxat de Catalunya per demanar a Suïssa que el localitzi

García Castellón remarca que ja va parlar de terrorisme en una resolució del juliol passat i el va apuntar també el 2019

El diputat d'ERC Ruben Wagensberg, durant una intervenció al 'Més 324'

El jutge instructor de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha ordenat a la Guàrdia Civil que realitzi les comprovacions pertinents per determinar si el diputat d’ERC Ruben Wagensberg viu al seu domicili habitual, a Catalunya, i si va al Parlament.

En cas que es confirmi que ha marxat, ha acordat incloure en la comissió rogatòria traslladada a Suïssa per localitzar Marta Rovira la petició a les autoritats policials suïsses perquè facin el mateix amb Wagensberg, difon l’ACN.

García Castellón ha també aprofitat l’escrit per remarcar que ja va parlar de terrorisme en la causa del Tsunami Democràtic en una resolució del juliol passat, i l’havia apuntat també des del 2019.

L’instructor del cas sobre Tsunami ha subratllat, en concret, que ja des del 19 de novembre del 2019 va apreciar la presència d’uns fets “susceptibles d’incardinar-se en infraccions susceptibles de constituir una alteració greu de la pau pública”. De fet, afegeix que la comissió rogatòria que es va remetre a Suïssa el 2 de desembre del 2019 refereix que aquestes actuacions se segueixen per un presumpte delicte de terrorisme.

En dates més recents, García Castellón ha recordat que la primera resolució que es dicta on es parla expressament de delicte de terrorisme és del juliol del 2023. En aquest punt, ha subratllat que la interlocutòria acull amb integritat el criteri de la Fiscalia, que també parla de terrorisme, tot i que després va canviar l’escrit, afegeix la mateixa informació.

El jutge, a més, ha adduït que els últims documents rebuts d’Aena i Enaire “han permès consolidar la tesi d’imputació inicial pel que fa a la comissió d’un fet susceptible d’incardinar-se en almenys tres tractats internacionals expressament citats” en la comissió rogatòria: el Conveni de Montreal de 1971, el Protocol addicional de 1988 i el Conveni 196 del Consell d’Europa.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari