TMB, obligada a pagar 810.000 euros en cotitzacions a la Seguretat Social

L'empresa va cometre un "error" que segons la CGT i el Col·lectiu Ronda va durar 18 anys

Un autobús de TMB

Inspecció de Treball ha imposat una acta d’infracció a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que obliga l’empresa a ingressar 810.000 euros a la Seguretat Social per la cotització errònia d’un dels conceptes salarials de la plantilla. El cas arriba després d’una denúncia de la CGT i el Col·lectiu Ronda i té l’origen en una errada de la companyia municipal que va durar, segons expliquen, 18 anys, entre el 2003 i el 2021.

Malgrat tot, Inspecció només pot imposar l’augment de les cotitzacions als més de 4.000 treballadors afectats per als últims quatre exercicis, perquè és el termini en què prescriuen les reclamacions relacionades amb la cotització a la Seguretat Social. Arran d’això, els treballadors cotitzaran entre 350 i 460 euros anuals més des del 2019.

Segons explica el Col·lectiu Ronda en un comunicat, els treballadors de TMB  van deixar de percebre més de 25 milions d’euros durant 18 anys perquè no es comptabilitzava bé a nivell de cotització un complement de lloc de treball recollit pel conveni col·lectiu i present a les nòmines. Això, provocava que els treballadors veiessin reduïda la quantitat salarial i la seva cotització.

TMB va abonar als afectats la quantitat corresponent a un any d’endarreriments en concepte del complement mal calculat, l’única quantitat a què estava obligada l’empresa per llei, ja que els deutes salarials prescriuen en un any. No obstant això, arran de la denúncia de CGT a Autobusos de Barcelona amb el Col·lectiu Ronda, es va reclamar també una compensació per la manca de cotització, i ara Inspecció ha reclamat a l’empresa 810.000 euros en concepte d’infracció i liquidació de cotitzacions de quatre exercicis.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari