El sobiranisme assegura que Wagensberg és “víctima de la persecució judicial” de l’Estat

Membres d'ERC, Junts, la CUP i els comuns mostren el seu suport al republicà

  Marta Rovira, secretària general d'ERC (ACN).

  Suport i solidaritat del moviment sobiranista amb el diputat d’ERC i secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, que s’ha traslladat temporalment a Suïssa per assessorar-se davant els moviments del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, tal com ha avançat RAC1 aquest dimecres. A través de les xarxes socials, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha apuntat que no desitja a ningú la “duresa” d’una acusació penal per terrorisme “sense cap tipus de fonament”: “Amb la llei d’amnistia hem de treure el conflicte polític dels tribunals i tornar-lo a la política, d’on no hauria d’haver sortit mai”, ha afegit.

  També per part d’ERC, la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, ha afegit que els anhels d’independència de la ciutadania de Catalunya desperten la “pitjor reacció” de certa judicatura espanyola. “Ens limiten els drets i llibertats per evitar que avancem en el nostre projecte. Però no ens aturaran”, ha publicat a X.

  Per la seva banda, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha subratllat que la “repressió no s’atura”, i tampoc “la tasca per combatre-la”, mentre que el diputat postconvergent a la cambra catalana Joan Canadell ha afirmat que “no vivim en un país normal”. “Seguim lluitant per fer un Estat independent on tots els Ruben, les Marta, els Toni, els Lluís, els Carles puguin viure en llibertat plena”, ha dit també Canadell.

  Des de la CUP, Carles Riera i Xavier Pellicer han donat el seu suport a Wagensberg per patir un “assetjament judicial i mediàtic pel seu compromís independentista”. “Serem un Tsunami de solidaritat”, ha expressat Riera. Pellicer ha estès la solidaritat també amb totes les persones “perseguides” per “l’ultra” García Castellón, en referència al jutge, i la resta de l’aparell “antidemocràtic” de l’Estat. “Un nou exemple que per a l’Estat terrorisme és qualsevol forma de dissidència”, ha conclòs.

  El portaveu dels comuns al Parlament, David Cid, ha asseverat que Wagensberg “no és cap terrorista”, sinó el seu amic. “Estic segur que aviat ens abraçarem a Catalunya”, ha afegit Cid. Per la seva banda, el Consell de la República ha constatat que el diputat d’ERC és “víctima de la persecució judicial” i que tot plegat mostra que “la repressió no s’atura i cal estar preparats”.

  (Visited 28 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari