El PSOE rebutja les esmenes i dona per fet que Junts votarà contra la llei d’amnistia

Els socialistes preveuen a negociar i tornar a votar el text en dues o tres setmanes

El president espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença davant el Congrés

El PSOE ha anunciat el seu vot en contra de les esmenes de Junts i ha donat per fet la negativa de la formació independentista a la llei d’amnistia. Els socialistes consideren que donar suport a alguna de les propostes de Junts, com la d’eliminar el terrorisme de les exclusions de la llei d’amnistia, hauria fet embarrancar l’amnistia al Tribunal Constitucional, per la qual cosa troben que fer-ho “no serviria de res”.

El rebuig de Junts a la votació de la llei portarà el text a retrocedir fins al tràmit parlamentari en comissió. El PSOE espera poder tornar a negociar i portar de nou l’amnistia al ple del Congrés en dues o tres setmanes. La llei es votarà aproximadament a les 18.30 hores d’aquest dimarts.

Fonts socialistes citades per l’ACN han defensat que el text que ha arribat al Congrés “és sòlid” i “no es pot sotmetre a canvis amb cada nova notícia que es coneix”. “Sense seguretat jurídica, aquest avançament històric no seria possible”, han afegit.

Els socialistes han manifestat que estan “disposats a parlar i mantenir el seu compromís polític d’obrir una nova etapa a Catalunya”. Per això han demanat “maduresa” a Junts “perquè l’amnistia arribi a bon port”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari