Catalunya bat el seu rècord de salari mitjà però la ciutadania perd poder adquisitiu

Un estudi d'Adecco reflecteix que els 2.056 euros mensuals del treballador català és la quarta remuneració més alta d'Espanya

Treballador en una botiga de Mercadona
Treballador en una botiga de Mercadona

Catalunya va tancar l’any 2023 amb un salari mitjà de 2.056 euros, el màxim històric, segons difon l’ACN a partir de l’estudi Monitor Adecco d’Oportunitats i Satisfacció de l’Ocupació.

El salari mitjà català va experimentar un creixement del 5,2% respecte al darrer trimestre de 2021 -el treball examina els darrers vuit trimestres- i es va situar com la quarta remuneració més alta d’Espanya, per darrere de les de Madrid (2.282), el País Basc (2.197) i Navarra (2.093).

L’anàlisi d’Adecco, però, apunta que malgrat l’increment salarial, els catalans van continuar perdent poder adquisitiu. L’any passat, la disminució va ser de 387 euros anuals, un 1,5%. Catalunya, això sí, va ser l’única comunitat autònoma, juntament amb La Rioja i Madrid, que es va situar per sota dels 400 euros de pèrdua de poder adquisitiu.

La xifra salarial del conjunt d’Espanya també va batre un rècord, amb 1.920 euros de mitjana, un 5,4% més que el mateix període del 2021. Pel que fa al poder adquisitiu, va minvar per segon any consecutiu, aquest cop en 610 euros anuals, un 2,6%.

L’estudi d’Adecco assenyala, entre altres coses, que la diferència entre la comunitat amb el salari més gran i el més petit es va accentuar el 2023, arribant fins als 749 euros, un 15% més interanual.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari