El cas Cristina Casol retrata la descomposició interna de Junts

La diputada lleidatana de Junts x Catalunya (JxCat) Cristina Casol va denunciar el mes de novembre passat la situació de “discriminació” i d’“assetjament per raó de gènere” que patia dins del grup parlamentari. Amb posterioritat, va ser Aurora Madaula, vicepresidenta segona del partit i secretària segona de la Mesa del Parlament, qui va acusar de “violències silencioses” altres diputats de Junts, després de ser desautoritzada per donar suport a l’activista feminista andorrana Vanessa Mendoza, perseguida per les autoritats judicials del país del Pirineu. Des d’aleshores, està oficialment de baixa i no s’ha reincorporat a les seves funcions.

Tant Cristina Casol com Aurora Madaula formen part del nucli d’addictes a Laura Borràs, presidenta del partit, juntament amb els també diputats Francesc de Dalmases i Jaume Alonso-Cuevillas. La denúncia de Cristina Casol ha estat desestimada per l’Oficina d’Igualtat del Parlament, i ara des del partit li reclamen que renunciï a l’escó, cosa a la qual ella es nega, amb l’amenaça de passar al grup de no adscrits. També li balla el càrrec a Aurora Madaula, cosa que posa en evidència les fortes tensions internes que hi ha a Junts.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari