Manifestació de treballadors de Danone contra el tancament de l’empresa a Parets

La plantilla reclama "explicacions clares i concises" coincidint amb la visita de directius

  Treballadors de Danone es manifesten contra el tancament de la fàbrica de Parets del Vallès (ACN)

  Prop de cinquanta treballadors de Danone a Parets del Vallès (Vallès Oriental) s’han manifestat aquest divendres a contra el tancament de la fàbrica, a les portes de l’hotel on se celebra la reunió del comitè intercentres, amb la intenció d’escridassar els directius de la firma. Amb tot, els representants de Danone els han esquivat perquè han arribat amb més de dues hores d’antelació.

  “Volem tenir explicacions clares i concises del motiu del tancament de la fàbrica”, han recalcat els sindicats abans de la reunió. Els treballadors han protestat amb xiulets, timbals i pancartes per fer soroll a les portes de l’hotel, però la manifestació ha durat escassament mitja hora perquè la policia els ha fet fora a instàncies de la direcció de l’establiment.

  La trobada d’aquest divendres en un hotel de Vilanova del Vallès s’ha celebrat a “petició urgent” dels sindicats, segons han destacat els seus representants. Es tracta, diuen, d’un formalisme per oficialitzar al comitè intercentres -que agrupa representants de les tres plantes de Danone a Espanya- l’inici del procés de cessament de l’activitat a Parets.

  “Hem demanat que reuneixin el comitè intercentres perquè volem tenir explicacions clares i concises del per què del tancament de Parets i saber també quin és el futur de la companyia, que no veiem gens clar”, ha apuntat el secretari general d’UGT a Danone, Carles Andrés, que ha assegurat que fins ara la plantilla no ha rebut arguments detallats. “Ens han dit que cessen l’activitat amb explicacions ambigües”, ha lamentat.

  Andrés ha destacat que la fàbrica de Parets “ha complert fins ara tots els objectius pressupostaris”, de manera que “ningú entén en absolut” per què la companyia la vol tancar. En la mateixa línia, el delegat de CCOO i membre del comitè intercentres Lucas Rias ha assegurat que la planta “no té pèrdues” i n’ha defensat la seva continuïtat. “Venim a demanar que no tanquin i que mantinguin tots els llocs de treball”, ha asseverat.

  Rias ha avançat que preveuen mantenir les protestes mentre durin les negociacions, i ha criticat que aquest divendres els directius de Danone hagin esquivat el “comitè de benvinguda” que els havien preparat els treballadors. Rias ha recordat que la reunió estava programada a les 11 h i que la protesta l’havien convocat a les 9 h, “però sembla que la direcció no té cap mal de panxa i prefereix venir a esmorzar a primeríssima hora”.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari