Els insults dels regidors del partit d’Orriols posen al límit l’oposició a Ripoll

"Rates", "'que me la sigan chupando'" i "desgràcia humana" són algunes de les ofenses de membres d'Aliança Catalana

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, al despatx (ACN)

L’arribada del partit d’extrema dreta independentista Aliança Catalana al capdavant de l’Ajuntament de Ripoll ha afectat la vida política del municipi. Com publica El Periódico, els insults i les faltes de respecte per part de regidors de la formació que lidera Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll, ha tensat la convivència política fins al punt que els grups de l’oposició -Junts, ERC, PSC, CUP i Som-hi Ripoll- parlen de “menyspreu”, “actituds agressives” i “faltes de respecte contínues”.

“Us baixareu els pantalons i dureu la vaselina: això és ER (Esquerra Republicana) uns venguts i uns traïdors a Catalunya”, publicava a les xarxes socials el regidor d’Hisenda, Promoció Econòmica i Habitatge de l’Ajuntament de Ripoll, Guillem Barranqueras, que té un llarg historial d’insults. Per exemple, va tractar de “rates” els voluntaris que van deixar la comissió de festes del Ripoll quan Aliança Catalana va accedir a l’alcaldia, i va dir, en resposta a l’exconsellera de la Generalitat Dolors Bassa, que està “amb els pantalons baixats i sense cobrar. Com es diria en castellà: Encima de puta le pones la cama“.

Barranqueras també ha dit a la CUP i ERC “que me la sigan chupando“, i al regidor republicà Roger Bosch l’ha etzibat que té el cervell “atrofiat”. Respecte a les persones musulmanes, el regidor d’Hisenda ha expressat que “qualsevol merda és millor que aquesta púrria” i que “qualsevol pedra, fulla i animal prehistòric té més cervell que aquestes andròmines arcaiques”. El regidor de Cultura, Esports, Educació, Joventut i Infància, Albert Santandreu, també acostuma a recórrer a l’insult i, com recull el mitjà citat, va desitjar “penjar d’un màstil amb la bandera nyorda pel cul” una jutgessa de Lleida.

Santandreu també va dir al Tribunal de Comptes “que els donin pel cul a aquests venuts de merda”; tracta de “rates” els membres de l’oposició als plens municipals; i ha titllat de “fill/a de puta”, “puta merda de persona” i “desgràcia humana” a l’exdiputada del Parlament d’Andalusia Teresa Rodríguez; a la líder dels comuns a la cambra catalana, Jéssica Albiach; a l’expresidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas; als socialistes Núria Marín, Miquel Iceta i Carme Chacón; al líder d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i al diputat de Ciutadans al Parlament català Carlos Carrizosa.

Els insults i el clima d’assetjament ja traspassen les xarxes socials i s’han viscut situacions molt tenses també als plens municipals, on és habitual que els regidors de l’extrema dreta independentista facin comentaris en veu baixa, interrompin, insultin i desconcentrin els membres de l’oposició quan fan ús de la paraula. El passat 25 de juliol, la tensió va assolir un dels seus pics més elevats quan el marit d’Orriols, David Subirana, va aixecar la mà al regidor de la CUP Daniel Vilaseca.

(Visited 278 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari