La Fiscalia obre les seves primeres diligències sobre l’operació Catalunya

Informes policials no oficials apuntaven als vincles de l'exfiscal superior de Catalunya Rodríguez Sol amb UDC

Martín Rodríguez Sol

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d’investigació preprocessal sobre la suposada investigació de la Policia Nacional a l’exfiscal superior de Catalunya Martín Rodríguez Sol els anys 2012 i 2013.

Un decret de l’actual fiscal superior, Francisco Bañeres, ha ordenat al comissari general de la Policia Judicial de la Policia Nacional, Luis Fernando Pascual Grasa, que acaba de ser nomenat després de dirigir el cos a Catalunya els últims dos anys, que s’investigui la veracitat del document, la data d’elaboració i els autors, difon l’ACN.

Si es determina que el document va existir, la Fiscalia ordena que s’informi de quines investigacions es van dirigir contra l’exfiscal superior, quina autoritat policial va dirigir la investigació i a quins funcionaris es va comunicar el resultat de la investigació.

A més, Bañeres ha incorporat a l’expedient el document “d’aparença presumptament oficial amb segell de la Unitat d’Afers Interns de la Direcció General del Cos Nacional de Policia”, i demana altres documents relacionats amb la causa a La Vanguardia i eldiario.es, els mitjans que van publicar que la trama parapolicial coneguda com a policia patriòtica de la Policia Nacional en l’època del president Mariano Rajoy va investigar diverses personalitats catalanes en l’operació Catalunya, entre elles Rodríguez Sol.

Sobre l’exfiscal en cap, s’apuntava als seus vincles amb UDC i les “comissions gestionades pels advocats d’aquest partit”. Rodríguez Sol, considerat del sector conservador, va ser nomenat fiscal en cap de Catalunya el juliol del 2012 i va presentar la dimissió poc menys d’un any després, el març del 2013, després de no oposar-se fermament al que el sobiranisme català denominava “dret a decidir”. Rodríguez Sol es va acabar presentant a la candidatura d’UDC a les eleccions catalanes del 2015, les últimes abans de la liquidació del partit.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari