Vaga dels treballadors del Servei d’Atenció Domiciliària de Catalunya per reclamar un nou conveni

La plantilla es mobilitzarà el pròxim 19 de febrer perquè les patronals "continuen enrocades sense negociar"

Assemblea de la plantilla del Servei d’Atenció Domiciliària de Catalunya (SAD) convocada per CCOO (Premsa CCOO)

Els treballadors i treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària de Catalunya (SAD) es mobilitzaran el pròxim 19 de febrer davant les patronals Acra, La Unió, La Confederació i Asade i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, per reclamar un nou conveni. A banda, tenen previst fer una jornada de vaga, la data de la qual encara no s’ha concretat. Tot plegat es va acordar en una assemblea que CCOO va convocar dijous i que va acabar amb una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

El sindicat ha assegurat que tots els delegats i membres de la plantilla que van participar-hi van refrendar la proposta de vaga. Alhora, ha indicat que traslladarà la decisió als altres sindicats de la mesa amb l’objectiu que també se sumin a la iniciativa. Segons CCOO, les patronals “continuen enrocades sense negociar un conveni raonable pel SAD, que dignifiqui una professió molt infravalorada”. A més, el sindicat ha denunciat una “passivitat en la negociació” i ha acusat les empreses de voler congelar els sous i les altres condicions de treball.

De fet, CCOO lamenta que les patronals segueixin insistint “en un sistema d’increments salarials molt baixos i condicionats a una taula que estableix la pujada gradualment cada any, supeditada, a més, que l’ajuntament tregui a concurs la licitació del servei”. Segons els representants de la plantilla, aquest model suposaria que cada treballadora cobraria un salari diferent en funció de quan el seu ajuntament realitzi la licitació.

“El sistema ens planteja molts dubtes i hem exigit que aclareixin què passaria a les empreses que presten servei amb pròrrogues, i no amb noves licitacions, ja que la taula d’increments està supedita a la licitació”, ha comentat CCOO. El sindicat ha deixat clar que la plantilla “no vol continuar perdent poder adquisitiu”, i ha insistit en una pujada salarial, com a mínim, equivalent a l’increment de l’IPC anual.

“L’administració pública considera l’atenció un servei essencial, però permet que les empreses que gestionen aquest servei precaritzin a les treballadores amb sous irrisoris, i que es neguin a negociar un conveni digne”, ha criticat l’organització sindical.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari