La vicepresidenta Ribera qüestiona el jutge García Castellón pel seu posicionament sobre el cas Tsunami

"L'hemeroteca mostra que sempre té molt encert en les dates", ha manifestat la titular de Transició Ecològica i Repte Demogràfic

Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica (La Moncloa)
Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica (La Moncloa).

La vicepresidenta tercera del Govern d’Espanya, Teresa Ribera, ha dit aquest divendres que la decisió del jutge Manuel García Castellón de rebutjar el recurs de la Fiscalia contra la seva decisió d’enviar al Tribunal Suprem la causa de Tsunami Democràtic per terrorisme mostra que hi ha magistrats amb “tendència a pronunciar-se sempre en una mateixa direcció“.

“(Garcia Castellón) ens té acostumats que sempre s’inclini en aquesta mateixa direcció que, evidentment, té una implicació política important i que acostuma a sortir a col·lació en moments polítics sensibles”, ha afegit en declaracions a TVE recollides per l’ACN. “L’hemeroteca mostra que sempre té molt encert en les dates on surten aquestes afirmacions”, ha manifestat la vicepresidenta en la mateixa entrevista.

García Castellón, en la seva resolució, va apuntar que després de les últimes diligències practicades, “s’ha refermat la tesi inicial” del delicte de terrorisme. En el cas de la protesta de l’aeroport del Prat, va subratllar que els concentrats “portaven armes i artefactes de similar potència destructiva”, el que demostra, segons va afegir, la planificació violenta de l’acció.

A més, el jutge va criticar el paper de la Fiscalia en aquest cas en considerar que “cal reflexionar sobre el fet singular d’haver d’insistir davant l’òrgan que té com a missió promoure l’acció de la justícia en defensa de la legalitat sobre la contundència, quantitat i nitidesa dels indicis que permeten sostenir la qualificació inicial per delicte de terrorisme”.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari