Per què un periodista de TV3 pica el crostó a un programa de la cadena?

Entrevista a la cantant Chenoa publicada per l''APM?' a TikTok

Jordi Eroles, periodista dels informatius de TV3 i excap de comunicació del Departament d’Acció Exterior de la Generalitat, ha assenyalat el fet que Xènia Casado, del programa humorístic APM?, hagi entrevistat en castellà les artistes mallorquines Chenoa i Concha Buika.

“40 anys i encara hem de recordar que el català és la llengua del 3Cat, APM?“, ha preguntat sobre un dels programes estrella de la cadena pública després d’assenyalar irònicament que la presentadora no coneixia Buika “perquè, si no, sabria que és mallorquina i xerra mallorquí = català”.

Aquest ha estat un dels missatges que han circulat per X indignant-se perquè, coincidint amb el 40è aniversari de TV3, APM? pengés a TikTok un vídeo amb entrevistes en castellà.

El director d’APM?, Aniol Florensa, s’ha responsabilitzat del que ha admès com un “error” i l’ha explicat en un context marcat, segons ha assegurat, per “la rutina dels rodatges”, “la priorització de la comoditat dels entrevistats o entrevistades” i “el fet de prioritzar la qualitat del contingut en l’edició”, però ha rebutjat que “res d’això” el justifiqui i ha mostrat compromís sobre “la selecció o tria del nostre contingut” i “la normalització” del català.

Eroles ha respost aquest missatge expressant agraïment, afegint que a 3cat -la marca digital de la CCMA- “tenim l’obligació de defensar la nostra llengua parlant-la sempre i, sobretot, generar continguts en català (en un bon català) per als joves”.

“Aquest cas, tres persones catalanoparlants xerrant entre elles en castellà és molt greu“, segons el seu parer.

(Visited 1.191 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari