Infermeres de Catalunya manté la vaga fins que la Generalitat implementi millores

El sindicat reclama moviments a Salut mentre arriba des del Ministeri de Sanitat la reclassificació a la categoria professional A1

Protesta d'Infermeres de Catalunya

Infermeres de Catalunya ha valorat l’esforç del Departament de Salut de la Generalitat, però ha decidit mantenir la vaga que va iniciar ara fa un mes fins que el govern català implementi millores, a l’espera de la reclassificació professional a la categoria A1, que depèn del Ministeri de Sanitat.

“Per a nosaltres hi ha línies vermelles i demanem novament que hi hagi el compromís del Govern per engegar tot allò que estigui al seu abast mentrestant arriba aquesta requalificació a la categoria A1 des del Ministeri, ja que portem molts anys amb aquesta situació i ja no podem més”, ha manifestat el sindicat en un comunicat recollit per l’ACN, on ha tornat a demanar un complement salarial als pressupostos que remuneri aquesta homologació al nivell A1 en tant no arriba la reclassificació formal.

Aquest dimecres s’ha produït una nova reunió de mediació, a través del Departament de Treball de la Generalitat, on s’han pogut redefinir alguns dels punts consensuats en l’anterior trobada, però que “encara no ofereixen prou garanties per poder desconvocar la vaga”, segons sosté el sindicat.

En concret, Infermeres de Catalunya ha comunicat que està pendent de fer balanç en assemblea de les millores que s’han consensuat fins ara, per tal de determinar les pròximes passes a seguir. De moment manté la vaga, i aquest dissabte convoca una nova manifestació a l’avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia, afegeix la mateixa informació.

El 2 de febrer, el conseller de Salut, Manel Balcells, es reuneix amb la ministra de Sanitat, Mónica García, per abordar la requalificació dels professionals sanitaris.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari