Montero retreu a Podem que votés amb Vox i PP contra el decret del subsidi d’atur

La ministra celebra l'aprovació dels decrets tot i la dificultat de la negociació amb Junts

    La vicepresidenta primera del govern central i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero (Congreso de los Diputados)

    La vicepresidenta primera del govern central i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha celebrat aquest dijous l’aprovació de dos dels tres decrets que el seu executiu va portar al Congrés, els quals han tirat endavant gràcies a l’abstenció de Junts. “Va ser un dia molt important en què va guanyar la majoria social del país i va perdre el PP, que prioritza els seus interessos partidistes als interessos generals”, ha afirmat a les portes de l’esmorzar informatiu que aquest dijous ofereix la vicepresidenta tercera del govern central i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

    Montero, a més de carregar contra el PP, ha retret a Podem que fes decaure el decret de la prestació per desocupació. Segons la vicepresidenta primera, “no s’entén” que la formació morada votés amb Vox i PP contra el text, “perquè la majoria d’esquerres vol que s’augmenti la cobertura a les persones desocupades, i aquesta reforma aprofundia la capacitat de fer compatible el subsidi de desocupació amb la jornada parcial”. En qualsevol cas, la ministra d’Hisenda ha afirmat que el seu executiu buscarà la manera de recuperar aquestes mesures a través d’un nou decret.

    Pel que fa als acords in extremis amb Junts, la vicepresidenta primera ha admès les dificultats de la negociació amb la formació de Carles Puigdemont, però ha donat per bo el resultat final. “El govern progressista seguirà treballant des del diàleg per aconseguir uns suports que a priori sempre són difícils, però que posteriorment sempre acaben cristal·litzant”, ha defensat.

    Malgrat que finalment només hagin tirat endavant dos dels tres decrets del govern central, Montero ha insistit que aquest dimecres “han guanyat els ciutadans i la majoria social d’aquest país”, ja que es mantindrà el transport bonificat i una rebaixa de la factura de la llum, el gas i els aliments bàsics. A més, ha destacat que l’aprovació dels decrets permetrà que l’Estat disposi de 10.000 milions de fons europeus i que s’augmenti l’Ingrés Mínim Vital (IMV).

    (Visited 39 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari